Κιβωτός του Κόσμου: «Ανύπαρκτα περιστατικά» αλλά «ζητούμε την ταχύτερη διερεύνηση» από τη Δικαιοσύνη

Ακοίνωση με ν οποία ψεύδει τις τον πατέρα Αντώνιο εξέδωσε η Κιβωτός Κόσμου. Αν και μιλά για ψευδείς και αβάσιμες καταγγελίες, ζητά να διερευνηθούν άμεσα και γνωστοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά με μηνύσ.

«Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές», αναφέρει αρχικά η Κιβωτός του Κόσμου, με αφορμή το γεγονός πως ο 19χρονος που έκανε την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση φέρεται να κατονομάζει στην κατάθεσή του τον πατέρα Αντώνιο.

Για άλλη μια φορά, η Κιβωτός του Κόσμου αφήνει αιχμές για «σχέδιο», κάνοντας λόγο για καταγγελίες που άρχι «να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο». Κάνει επίσης λόγο για συγκεκριμένα και ανύπαρκτα, όπως τα χαρακτηρίζει περιστατικά, τα οποία από την «εσωτερική αναζήτηση» δεν «προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς ψευδείς και αβάσιμες».

Οι αρχές λέει η Κιβωτός δεν έχουν επικοινωνήσει με την οργάνωση, η οποία ζητά από τη Δικαιοσύνη την «ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά , τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι' αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση».

Όλη η ανακοίνωση από την Κιβωτό του Κόσμου

Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές.

Από την πρώτη που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς ψευδείς και αβάσιμες. Τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση των αρχών, οι οποίες δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας.

Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητούμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας και τους χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρικτές του που ανιδιοτελώς δίνουν και την ψυχή τους για την ευόδωση των στόχων του.

Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι' αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση».

Με εκτίμηση

Κιβωτός του Κόσμου».