Η ιστορία της Ισμήνης μου έχει σφίξει το στομάχι. Παρακολουθώντας μανιωδώς τις εξελίξεις στη Γη της Ελιάς, νιώθω πως βρισκόμαστε μπροστά στην πιο σκοτεινή και ψυχοφθόρα σελίδα της ηρωίδας μας. Αυτό που έρχεται δεν είναι απλά μια ανατροπή, είναι μια συναισθηματική καταιγίδα που θα μας συγκλονίσει.
Εφιάλτης αντί για θαύμα στο μαιευτήριο
Η στιγμή που όλοι περιμέναμε, η γέννηση του μωρού, μετατρέπεται σε σκηνικό αρχαίας τραγωδίας. Η συμμετοχή της στη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας γίνεται η θηλιά στον λαιμό της. Μόλις φέρνει στον κόσμο το αγοράκι, η σκληρή πραγματικότητα την χτυπά αλύπητα. Το βρέφος απομακρύνεται ακαριαία από κοντά της. Δεν της επιτρέπουν ούτε δευτερόλεπτο να το νιώσει, να το μυρίσει, να το κρατήσει στην αγκαλιά της. Αυτή η βίαιη αποκοπή είναι το τελειωτικό χτύπημα.
Η Γη της Ελιάς Επόμενα Επεισόδια: Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα βλέπουμε και όλες τις εξελίξεις της σειράς.
Η ψυχολογία της γίνεται χίλια κομμάτια. Νιώθοντας βαθιά προδομένη από τη Φρύνη αλλά κυρίως από την Αριάδνη, η ηρωίδα μας ξεσπά σε έναν τυφλό χείμαρρο οργής που παρασέρνει τα πάντα στο διάβα του. Το βλέμμα της έχει σκοτεινιάσει επικίνδυνα και ο πόνος της είναι βουβός και τρομακτικός.
Σκοτεινές σκέψεις και η τραγική φιγούρα του πατέρα
Το ρήγμα στη σχέση της με την Αριάδνη γίνεται αγεφύρωτο. Την καθιστά αποκλειστική υπεύθυνη για την απώλεια, αδυνατώντας να διαχειριστεί τον πόνο της μητρότητας που έμεινε μετέωρη. Ο θυμός και το αίσθημα της αδικίας την πνίγουν, ωθώντας την σε σκοτεινές σκέψεις αυτοχειρίας, καθώς νιώθει πως δεν της έχει απομείνει τίποτα όρθιο για να κρατηθεί σε αυτή τη ζωή.
Σε αυτό το εκρηκτικό σκηνικό, ο Λυκούργος καλείται να παίξει τον πιο δύσκολο ρόλο της ζωής του. Με αφοπλιστική και σκληρή ειλικρίνεια, προσπαθεί να την επαναφέρει στην πραγματικότητα.
«Υπέγραψες, δεσμεύτηκες… Ήξερες τους όρους από την αρχή. Η Αριάδνη δεν είναι ο εχθρός σου, παιδί μου…»
Σύμφωνα με πληροφορίες του pythia.gr, παρά τις απεγνωσμένες παραινέσεις του πατέρα της, η Ισμήνη παραμένει βυθισμένη στο πένθος για μια ζωή που γέννησε αλλά δεν θα έχει ποτέ δική της. Το μέλλον της προδιαγράφεται δραματικό και η αγωνία μας για το αν θα καταφέρει να βγει από αυτό το σκοτάδι κορυφώνεται.
