Σχεδιάζουν το τελειωτικό χτύπημα εναντίον του Στέφανου

Έπειτα από την νέα αποτυχημένη προσπάθεια της να το σκάσει, η Αλεξάνδρα βρίσκεται και πάλι στη «φυλακή», στο αρχοντικό και μαθαίνει την είδηση ότι, μετά το μνημόσυνο της Μαργέτας, εκείνη και ο Ιάσονας πρόκειται να αναχωρήσουν για την Αμερική. Απελπισμένη φτάνει σε αδιέξοδο, αλλά μια ξαφνική ανατροπή στη συμφωνία του Δεμερτζή με τους Γερμανούς αλλάζει προσωρινά τα σχέδιά του.

Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα, η Μαργέτα ανοίγει την πόρτα του σπιτιού της και αντικρίζει αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν κληθεί να ελέγξουν ύποπτες κινήσεις που κατήγγειλαν οι γείτονες. Ο Θύμιος αποφασίζει να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ενώ η Δήμητρα και η Άννα επιστρέφουν τον Στέφανο στο σπίτι, σε κακή κατάσταση.

Η υγεία του έχει χειροτερεύσει, προκαλώντας ανησυχία σε όλους. Η παρουσία του στο Κιάρι γίνεται αντιληπτή αμέσως από τους παρακρατικούς, οι οποίοι ετοιμάζονται για το τελειωτικό χτύπημα τους. Όμως, η μεγαλύτερη πληγή για τον Στέφανο είναι η απόσταση από την αγαπημένη του Μαργέτα, κάτι που τον κάνει ευέξαπτο.

Η σχέση του με τον Μάρκο δοκιμάζεται ξανά, προκαλώντας πόνο και στους δύο. Παράλληλα, η Αλεξάνδρα προσπαθεί να πείσει τον Ιάσονα να μείνουν στο Κιάρι, αλλά εκείνος είναι ανένδοτος. Η Ουρανία, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, που τον βλέπει τόσο θυμωμένο και αδιάλλακτο για πρώτη φορά, προειδοποιεί ότι, αν δεν αλλάξει τη στάση του, θα χάσει όχι μόνο την Αλεξάνδρα αλλά κι εκείνη.