Σασμός εξελίξεις – Παρά τα σκαμπανεβάσματα που πέρασε η Βασιλική στη σχέση της με την πεθερά της, την Καλλιόπη, και τα σκληρά λόγια που αντάλλαξαν, τώρα την εμπιστεύεται τυφλά. Η Καλλιόπη είχε μάθει για τον μεγάλο έρωτα που έδενε τη Βασιλική και τον Μαθιό όταν η Βασιλική έμεινε χήρα.

Σασμός εξελίξεις – Αν μας βρει συμφορά, Θέλω να αναλάβεις το παιδί Καλλιόπη

Χήρα κι αυτή από τα νιάτα της με δύο μικρά παιδιά, η Βασιλική αναγνωρίζει πόσο πολύ στάθηκε η Καλλιόπη στα παιδιά της και τι έκανε για να σώσει τον Μαθιό όταν ανακάλυψε ότι αυτός είχε σκοτώσει τον Στεφανή, βρίσκοντας το όπλο στο σπιτάκι στο βουνό. Η Καλλιόπη δέχτηκε το γάμο της Βασιλικής με τον Μαθιό και το σασμό με τους Βρουλάκηδες για να δει τον Αστέρη στο πλευρό της Αργυρώς. Πάντα βράχος για το αίμα της, η Καλλιόπη είναι η πιο κατάλληλη για να μεγαλώσει την εγγονή της, αν οι γονείς της βρεθούν σε δυσκολία.

«Θέλω εσύ να αναλάβεις το παιδί, Καλλιόπη», λέει η Βασιλική. «Κανένας άλλος, αν μας βρει η συμφορά που νιώθω πως έρχεται. Να την κάνεις δυνατή και άξια, σαν κι εσένα, βράχο γερό. Να στέκει ολόρθη στις φουρτούνες της ζωής. Να τη μάθεις να μην ντρέπεται, ούτε να λυπάται για τους γονείς που δεν πρόλαβαν να τη μεγαλώσουν. Να είναι περήφανη για τον αδελφό που δεν γνώρισε, τον Νικηφόρο μας. Να της δείξεις τι σημαίνει τιμή και συνείδηση. Μόνο εσύ μπορείς, Καλλιόπη. Μόνο εσένα εμπιστεύομαι για το κορίτσι μου. Υποσχέσου μου πως θα το κάνεις», ανοίγει η Βασιλική την καρδιά της στην πεθερά της.

Η Βασιλική γνωρίζει καλά τις θυσίες που έκανε η Καλλιόπη για την οικογένεια. Κατανοεί πόσο νερό έβαλε στο κρασί της η καπετάνισσα, αποδεχόμενη τις αποφάσεις για την οικογένεια και τις σχέσεις με άλλες οικογένειες. Έχει ζήσει από πρώτο χέρι την αγάπη και την αφοσίωση της Καλλιόπης προς τα εγγόνια της και νιώθει σιγουριά για το μέλλον της κόρης της στα χέρια της πεθεράς της. Έτσι, η Βασιλική ανοίγει την καρδιά της και ζητά από την Καλλιόπη να αναλάβει την κόρη της σε περίπτωση που συμβεί το χειρότερο, εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη και το σεβασμό που τρέφει για την πεθερά της.

Για την αρχική σελίδα « Σασμός » πατήστε ΕΔΩ, και για ακόμη περισσότερα spoilers ΕΔΩ