Ένας ακόμη σπουδαίο άσο του παρελθόντος θρηνεί το ποδόσφαιρο της Αργεντινής και όχι μόνο.

Ο λόγος για τον Λεοπόλδο Λούκε, τον θρυλικό μυστακοφόρο επιθετικό, βασικότατο στέλεχος της Εθνικής Αργεντινής που πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου τίτλου της το 1978 και τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/02) έφυγε από τη ζωή όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Ο 71χρονος Λούκε «χτυπήθηκε» από κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Από τότε νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, χωρίς να καταφέρει ν΄ αναρρώσει πλήρως, όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ της «χώρας του τανγκό».

Στο Μουντιάλ του 1978 πέτυχε 4 γκολ συνθέτοντας μία σπουδαία επιθετική τριπλέτα μαζί με τους Μάριο Κέμπες και Ντάνιελ Μπερτόνι.

Πέτυχε το πρώτο γκολ της Αργεντινής στη νίκη με 2-1 εναντίον της Ουγγαρίας, ενώ σκόραρε δύο φορές και στην περίφημη νίκη 6-0 επί του Περού που οδήγησε την ομάδα του ως τον τελικό.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε μόνο σε συλλόγους της Λατινικής Αμερικής, κυρίως σε ομάδες της πατρίδας του, όπως η Ροζάριο Σεντράλ, η Ρίβερ Πλέιτ και η Ράσινγκ Κλουμπ. Φόρεσε επίσης τις φανέλες των Σάντος (Βραζιλία) και Ντεπορτίνο Ταμπίκο (Μεξικό).

Ο θάνατος του Λούκε ήρθε τρεις μήνες μετά τον χαμό του ανεπανάληπτου Ντιέγκο Μαραντόνα, σκορπίζοντας ξανά τη θλίψη στους Αργεντινούς, που έχασαν ακόμη ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ίνδαλμά τους.