Ένα θρίλερ χωρίς τέλος παρακολουθεί εδώ και περισσότερο από 24 ώρες η Φολέγανδρος. Ο θάνατος, υπό μυστηριώδεις συνθήκες, της 26χρονης Γαρυφαλλιάς έχει σοκάρει το νησί και το πρόσωπο κλειδί φαίνεται ότι είναι ο 30χρονος σύντροφός της, ο άνθρωπος με τον οποίο η άτυχη κοπέλα είχε πάει στο νησί για διακοπές και έκαναν ελεύθερο κάμπινγκ.

Η 26χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα στη θάλασσα, στην παραλία Λυγαριά, το μεσημέρι της Παρασκευής (16.07.2021) και από εκείνη την ώρα έχει ξεκινήσει η προσπάθεια να εξιχνιαστεί το μυστήριο γύρω από το θάνατό της και τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτός προήλθε.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν το άψυχο σώμα της κοπέλας βρέθηκε στη θάλασσα, οι αρχές αναζητούσαν τον 30χρονο φίλο της, τον άνθρωπο με τον οποίο έκανε κάμπινγκ στο νησί. Ο άνθρωπος αυτός ήταν άφαντος για περισσότερες από 24 ώρες και όταν πια το βράδυ του Σαββάτου (17.07.2021) εντοπίστηκε στη βραχώδη περιοχή της Λυγαριάς, ήταν σε απόλυτη σύγχυση.

Ο 30χρονος φορούσε σορτσάκι, μπλούζα και σαγιονάρες όταν τον είδαν στην περιοχή και ειδοποίησαν τις αρχές. Με τρόπο επεισοδιακό κατέληξε, τελικά, στα χέρια της αστυνομίας.

Πρώτα… σύγχυση, μετά ψυχραιμία

Όταν οι αστυνομικοί τον πλησίασαν στο σημείο όπου εντοπίστηκε, ο 30χρονος αρνήθηκε να τους αφήσει να τον προσεγγίσουν. Φέρεται να τους πέταξε πέτρες και να απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει. Τελικά, ύστερα από λίγη ώρα, πείστηκε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στο περιπολικό, ώστε να μεταφερθεί στο Λιμεναρχείο της Φολεγάνδρου, όπου και θα περάσει το βράδυ. Φέρεται μάλιστα να είπε τη φράση “γαμ@@@ η φάση”, χωρίς όμως να εξηγήσει τι εννοούσε. Μέχρι στιγμής, ο 30χρονος δεν έχει παραδεχτεί το παραμικρό.

Αφού ηρέμησε και άφησε στην… άκρη τις απειλές για αυτοκτονία, άνθρωπος κοντά στις έρευνες περιέγραψε στο newsit.gr τον 30χρονο ως “ψύχραιμο”, που δεν έχει δώσει απαντήσεις για τα όσα έγιναν την Παρασκευή και οδήγησαν στο θάνατο της 26χρονης Γαρυφαλλιάς.

Από τον 30χρονο φίλο της κοπέλας οι αρχές περιμένουν απαντήσεις για τα όσα έγιναν. Ο άνδρας έχει στα χέρια του και στα πόδια του γρατζουνιές αλλά και γι’ αυτά δεν έχει απαντήσει.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο 30χρονος, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου, όταν βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή οι έρευνες για το θάνατο της συντρόφου του, κρυβόταν κάπου εκεί κοντά και μάλιστα δεν αποκλείουν να παρακολουθούσε τους άνδρες της ΕΛΑΣ και τις κινήσεις τους. Και όταν το βράδυ του Σαββάτου εκείνοι έφυγαν από το σημείο, τότε -εικάζεται- ότι βγήκε από την κρυψώνα του. Ωστόσο, τον είδαν και ειδοποιήθηκαν οι αρχές…

Φως στην υπόθεση μυστήριο αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή, αλλά και οι εξετάσεις που θα γίνουν στην 26χρονη προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πως βρέθηκε νεκρή μέσα στη θάλασσα.

Οι αρχές αντιμετωπίζουν το θάνατο της 26χρονης ως εγκληματική ενέργεια και περιμένουν από τον φίλο της να τους ρίξει φως στις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης. Να πει γιατί το αυτοκίνητό τους βρέθηκε στην πλαγιά πάνω από την παραλία με ανοιχτό το πορτ μπαγκάζ και κυρίως πως βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα η κοπέλα.

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, στη θάλασσα βρέθηκε ένα τσαντάκι, μέσα στο οποίο υπήρχε η ταυτότητα του 30χρονου. Λίγο αργότερα ήρθαν τα στοιχεία που κατεύθυναν τις έρευνες προς το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας: βρέθηκε σπασμένο και κομμένο το κολιέ της 26χρονης, το ένα από τα σκουλαρίκια της και κηλίδες αίματος…