Όταν ο Μαθιός ενημερώνεται πως οι υποψίες του Αντώνη για τη δολοφονία του Λάζαρου εστιάζονται πλέον στη σύζυγό του, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Ο κλοιός στενεύει γύρω τους, και αισθάνεται πως χάνει ότι πολυτιμότερο έχει στη ζωή του.

Η Βασιλική είναι έγκυος και κατανοεί πως η φυλακή δεν είναι ο κατάλληλος τόπος για να φέρει στον κόσμο το παιδί τους. Έτσι, αντιμέτωπος με αυτήν την πραγματικότητα, παίρνει την μεγάλη απόφαση που φαίνεται να είναι ο μοναδικός δρόμος, αποχαιρετώντας τόσο τη Βασιλική όσο και τον Αστέρη, που τον υποστήριξε παρά την πικρία που ένιωσε μετά την αποκάλυψη για τον φόνο του Στεφανή. Κανείς από τους δύο τους δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη των γεγονότων, όμως σύντομα κατανοούν τα σχέδια του Μαθιού.

Ο Μαθιός, αποφασισμένος να αντιμετωπίσει επιτέλους τις συνέπειες των πράξεων του, εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα και παίρνει πάνω του τον φόνο του Λάζαρου. Ο Ανδρέας, που έχει ήδη σχεδιάσει την εκδίκηση του, παγώνει, καθώς επιθυμούσε η τιμωρία του να έρθει από τα χέρια Βρουλάκη. Και για την Εύα, όμως, η παράδοση του Μαθιού είναι ένα αναπάντεχο εμπόδιο στα σχέδιά της. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, ο Παύλος βρίσκει την ευκαιρία που περίμενε για να ξεφορτωθεί την Εύα και της δίνει τελεσίγραφο να εγκαταλείψει άμεσα την Κρήτη.