Η Γη της Ελιάς Επόμενα Επεισόδια: Η Αρετή εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένταση λόγω της υπόθεσης της Αριάδνης και του Στάθη, ενώ ο Στάθης ενημερώνει την Ιουλία:«Σου το λέω για να μην εκπλαγείς αν τη δεις μπροστά σου. Η Αριάδνη αποφάσισε να μείνει μόνιμα στη Μάνη και μάλιστα θα μείνει μαζί μου».

Την ίδια ώρα, ο Λυκούργος μιλάει ανοιχτά στην Μαργαρίτα: «Κοίτα, Μαργαρίτα, σου το λέω γιατί ξέρω πόσο αγαπάς τη Θεοδώρα. Ο Παρασκευάς δεν είναι και τόσο σόι. Το παίζει σε διπλό ταμπλό και με τη δική σου και με την κόρη τού Δημοσθένη του Καπερνάρου. Προσπάθησε να τη συμβουλέψεις και να την προστατέψεις μην απογοητευτεί στο τέλος το κορίτσι».

Παράλληλα, ο Μάνος μπαίνει εγγυητής στο δάνειο που ζητά ο Στάθης για την αγορά κτημάτων με ελιές. Από την άλλη, η Αντωνία κάνει ένα μεγάλο λάθος στην δουλειά, με αποτέλεσμα η Ισμήνη να την απολύσει, μιλώντας της με σκληρά λόγια και επισημαίνοντας ότι στη δουλειά δεν υπάρχει χώρος για λάθη.

Ο Ορέστης, μετά από εκτενείς έρευνες, εντοπίζει την Άννα και τον Πότη σε άθλια κατάσταση. Αναλαμβάνει να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο για ιατρική φροντίδα. Παρά την προσπάθεια του Πότη, η Άννα παραμένει αποφασισμένη να χωρίσουν και μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι θα υποβάλει αίτηση διαζυγίου.

Ο Δημοσθένης καλεί τον Στάθη και την Αριάδνη στο σπίτι του για ένα γεύμα και η Ασπασία αισθάνεται αμηχανία. Αργότερα, ο Ισίδωρος, δείχνει στον Στάθη τις προθέσεις του για την Αριάδνη: «Στάθη, η Αριάδνη είναι μέλος της οικογένειάς μας. Είναι κόρη της αδελφής μου κι εμείς να ξέρεις θα αγκαλιάσουμε το κορίτσι και θα του φερθούμε όπως της αρμόζει», του τονίζει.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Αριάδνη πηγαίνει στην ταβέρνα, όπου ο Χρήστος της ανακοινώνει ότι την προσλαμβάνει, ενώ ανάμεσά τους φαίνεται να υπάρχει μια αμοιβαία έλξη. Ο Γιώργης, σύμφωνα με το περιοδικό TiVi σίριαλ, μπαίνει στο καφενείο και εκνευρίζεται όταν βλέπει τη Δήμητρα και τον Ορέστη να κάθονται στο ίδιο τραπέζι. Ο Λυκούργος δέχεται μια κλήση από τον δικηγόρο του που τον ενημερώνει για το διαζύγιό του με τη Χάιδω, το οποίο αναμένεται να βγει σε λίγες μέρες.