Με χατ-τρικ του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, που δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες της καριέρας του φέτος, η Άρσεναλ νίκησε 4-2 τη Λιντς στο «Εμιρέιτς» κι επέστρεψε στις νίκες, ύστερα από δύο συνεχείς ήττες.

Ο Γκαμπονέζος διεθνής επιθετικός, που έφτασε τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα, έσπρωξε την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα στους 34 βαθμούς και συντήρησε τις ελπίδες της για μια θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Προς το τέλος της συνάντησης, πάντως, ο Ομπαμεγιάνγκ φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, προκαλώντας ανησυχία στο τεχνικό επιτελείο, καθώς έπονται οι αγώνες με την Μπενφίκα για το Europa League.

Η σούπερ έκπληξη έγινε στο «Γκούντισον Παρκ», όπου η εκ των ουραγών Φούλαμ υποχρέωσε την Έβερτον σε οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 2-0.

Οι «κότατζερς», που δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να παραμείνουν στην Premier League αλλά χρειάζονται τεράστια προσπάθεια, καθώς βρίσκονται στο -7 από τη 17η Νιούκαστλ, σόκαραν την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ανοίγοντας το σκορ με τον Τζος Μάγια στο 48ο λεπτό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πριν τα σαστισμένα «ζαχαρωτά» προλάβουν να αντιδράσουν ο ίδιος παίκτης διπλασίασε στο 65΄ για το συγκρότημα του Σκοτ Πάρκερ, αφήνοντας την Έβερτον στους 37 βαθμούς κι εμποδίζοντας την να πιάσει στην τέταρτη θέση τη Λίβερπουλ.

Αναλυτικά:

  • Μπράιτον-Άστον Βίλα 0-0
  • Σαουθάμπτον-Γουλβς 1-2 (25΄ Ίνγκς – 53΄ πεν. Νέβες, 66΄Νέτο)
  • Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γ. 1-1 (2΄ Ντιανέ – 44΄ Φερνάντες)
  • Άρσεναλ-Λιντς 4-2 (13΄, 41΄ πεν., 47΄ Ομπαμεγιάνγκ, 45΄ Μπεγερίν – 58΄ Στρούικ, 69΄ Κόστα)
  • Έβερτον-Φούλαμ 0-2 (48΄, 65΄ Μάγια)