Μια απροσδόκητη εξέλιξη επιφύλαξε ο αγώνας της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπάγερν Μονάχου στην ισπανική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι Βαυαροί έκαναν εκπληκτική ανατροπή στην τελευταία περίοδο, όταν με επιμέρους σκορ 38-13 (!) επέστρεψαν απ’ το -16 για να φύγουν από την έδρα της «βασίλισσας» νικητέρς με 97-88 και να δώσουν στον Ολυμπιακό τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Κατά συνέπεια, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκξα θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας απέναντι στη Μονακό για μια θέση στο φάιναλ της φετινής διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι από τις 19 έως τις 21 Μαΐου.

Η Ρεάλ (18-10) έμεινε τέταρτη (πρώτη η Μπαρτσελόνα, τρίτη η Αρμάνι Μιλάνο), ενώ η Μπάγερν (14-14) θα παίξει στα πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα.

Τα άλλα δύο ζευγάρια θα ξεκαθαρίσουν πλέον οριστικά την προσεχή Τετάρτη (13/4), με την Μακάμπι να υποδέχεται στο Τελ Αβίβ την αδιάφορη Φενέρμπαχτσε στην τελευταία εκκρεμότητα της κανονικής περιόδου (23η αγωνιστική, εξ αναβολής) και να είναι εκείνη που θα καθορίσει την τελική κατάταξη.

Με νίκη, οι Ισραηλινοί θα ανέβουν στο 17-11, θα τερματίσουν πέμπτοι και θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η Αναντολού Εφές (16-12) θα μείνει έκτη και θα παίξει με μειονέκτημα έδρας, με την Αρμάνι Μιλάνο.

Αν όμως η «ομάδα του λαού» ηττηθεί (16-12) θα είναι έκτη και θα διασταυρωθεί με την Αρμάνι, στέλνοντας την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού στη Ρεάλ Μαδρίτης.