Προβλέπεται μεγάλη αναταραχή στα επόμενα επεισόδια της σειράς “Η Γη της Ελιάς” του MEGA. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν η οικογένεια Στεφανέα ανακαλύπτει ότι ο Φίλιππος, κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης, έδωσε γροθιά στον αξιωματικό του, κάτι που φέρνει την φυλάκιση.

Η Βασιλική επικαλείται την βοήθεια του Λυκούργου, αλλά στο παρόν στάδιο δεν μπορεί να προσφέρει κάποια λύση, με τον Φίλιππο να υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

Εν τω μεταξύ, η Χάιδω που έμαθε ότι ο πρώην σύζυγός της βγαίνει με την Λουκία και πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμη δυνατότητες να ενεργήσει για να βοηθήσει τον Φίλιππο.

Από την άλλη πλευρά, ο Λυκούργος προσπαθεί να βοηθήσει, αλλά μάταια. Όλα δείχνουν ότι ο Φίλιππος θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα, κάτι που θα του κοστίσει πολύ στον στρατιωτικό του δρόμο.

Φαίνεται πως η Αμαλία, στη “Γη της Ελιάς”, μετά το γάμο της με τον Ισίδωρο, προκαλεί αντικρουόμενες καταστάσεις τόσο στο σπιτικό περιβάλλον όσο και στον χώρο εργασίας της.

Ο Ισίδωρος και ο Μάνος αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της διαμεσολάβησης ανάμεσα στην Αμαλία και τη Μαρίνα. Παρά την εντατική τους προσπάθεια, τα πράγματα μεταξύ των δύο γυναικών δεν είναι εύκολα. Ακούγοντας τον Ισίδωρο να συνομιλεί περίεργα στο τηλέφωνο, η Αμαλία αρχίζει να υποπτεύεται και να ψάχνει το κινητό του.

Η Αγγελικούλα δεν είναι ευχαριστημένη και ζητάει αδερφάκι, κάτι που κάνει τη Μαρίνα να αντιδρά έντονα κατά του Μάνου πιστεύοντας ότι εκείνος είναι αυτός που τις δίνει αυτές τις ιδέες. Μια δυσάρεστη εξέλιξη στο σχολείο της Αγγελικής φέρνει νέες αντιπαραθέσεις. Αυτή τη φορά, ο Μάνος αντιμετωπίζει άμεσα την Αμαλία για την αναστάτωση που προκαλεί στην ζωή της Αγγελικής.

Από την πλευρά της, η Αμαλία αποφασίζει να διαλύσει την παρεξήγηση με την Αθηνά. Την επισκέπτεται και της έχει ένα δώρο δίνοντας τέλος στις αντιπαραθέσεις.