Μαρία Αλιφέρη: “Δέχτηκα μεγάλο πόλεμο”

Η Μαρία Αλιφέρη έδωσε συνέντευξη στην On Time και στην Σπυριδούλα Τριάντου και μίλησε για τον λόγο που σταμάτησε από τα τηλεοπτικά δρώμενα.

Έχεις δεχτεί πισώπλατες μαχαιριές;

Πολλές. Όσες ευλογίες είχα στη δουλειά μου, άλλες τόσες πισώπλατες μαχαιριές δέχτηκα. Και όχι μόνο μαχαιριές. Και «κόψιμο κεφαλιού» και… αποκεφαλισμούς… γκιλοτίνα… πολλά αλλά μαζί πάνε αυτά.

Δέχτηκες πόλεμο;

Ναι. Μεγάλο. Για αυτό χρειάζεται ο εσωτερικός εαυτός να είναι δυνατός.

Αληθεύει ότι μέσα σε μια νύχτα σε εξαφάνισαν από την τηλεόραση, αν και ουδέποτε ασχολήθηκες με την πολιτική;

Ναι, συνέβη μετά από 20 χρόνια καριέρας. Όντως, ουδέποτε μπερδεύτηκα με την πολιτική. Δεν την αγαπώ την πολιτική. Την πιστεύω θεωρητικά ως ύψιστο λειτούργημα αλλά όπως εκτελείται όλα τα χρόνια που ζω , δεν την αγαπώ καθόλου. Απλώς έτυχε να γίνω δημοφιλής επί Νέας Δημοκρατίας και από το ΠΑΣΟΚ με δίκασαν ερήμην μου γιατί με θεώρησαν «σύμβολο» του συγκεκριμένου κόμματος.

Έτσι ενώ ήσουν μέσα στην αίγλη και στα φώτα, βρέθηκες ξαφνικά σπίτι σου, να μη χτυπάει το τηλέφωνο για δουλειά… Πώς αντέδρασες;

Ναι, έτσι ακριβώς έγινε. Το βίωσα όπως πέρναγα ως παιδί αλλά και ως μεγάλη όλα τα πολύ δύσκολα. Συσπειρώνομαι στον εαυτό μου με μεγάλη στενοχώρια για την μεγάλη αδικία αλλά χωρίς να το μοιραστώ, να το εκθέσω ή να το ανταλλάξω γιατί και αυτό μου ζητήθηκε, με πολύ κόπο εσωτερικό αλλά με έβγαλε πιο δυνατή. Και έπαιζα συνεχώς στο θέατρο, χειμώνα – καλοκαίρι όμως δεν μπορούσα δεν μπορούσα να βγω για περίπου εννέα χρόνια σε μια εκπομπή της τηλεόρασης για να πω για τη θεατρική μου δουλειά. Τίποτα. Μιλάμε ότι με έβαλαν στην «καρμανιόλα». Ένιωθα πολύ πληγωμένη αλλά το επούλωσα γρήγορα το τραύμα με εσωτερικές δυνάμεις.