Η Αθηνά έπειτα από όσα της είπε η Φιλιώ, σκέφτεται αν τα εννοούσε. «Δεν ξέρω αν προσπαθεί να με μανιπουλάρει ή ήταν μέσα από την καρδιά της..Φάνηκε να εννοεί όσα λέει.. Με εκλιπαρούσε να της ορκιστώ πως δεν θα πεθάνω, πως δεν θα με χάσει.. Μήπως να της δώσω μια ευκαιρία ακόμα και να μην επιμείνω άλλο με το θέμα του ψυχολόγου;», λέει στην Μαργαρίτα, η οποία έχει κι αυτή τα δικά της προβλήματα με την Θεοδώρα:

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

«Εγώ τι θα κάνω, μου λες; Η Θεοδώρα πίνει, το καταλαβαίνεις; Αντί να ξεσπάσει, να βγάλει το θυμό από μέσα της, τον κουκουλώνει με το αλκοόλ! Θεωρεί πως αν είναι μουδιασμένη, όλα θα περάσουν δια μαγείας!», της εξηγεί και η Αθηνά την συμβουλεύει να αντιδράσει εγκαίρως πριν εθιστεί στο αλκοόλ.

Έχει νυχτώσει και καθώς ο Πότης ετοιμάζεται να κλείσει το καφενείο, ξαφνικά εμφανίζεται ο Παναγιώτης Βαφέας μπροστά του: «Με δουλεύεις ρε; Σε ρώτησα για το δικαστήριο και μου ‘κανες το παγώνι! Και τελικά θα είσαι μάρτυρας!», του λέει έξαλλος και πριν ο Πότης προλάβει να απαντήσει ο Βαφέας αρπάζει μια καρέκλα και την σπάει λέγοντας του:

«Πρόσεξε καλά γιατί την επόμενη θα την σπάσω στον σβέρκο σου και θα μείνεις σέκος! Αν πεις καλή κουβέντα για την φόνισσα, φρόντισε να μεταλάβεις! Ο Βαφέας μια φορά μιλάει», του τονίζει συνεχίζει να σπάει ότι βρίσκει μπροστά του και φεύγει.

Την ίδια ώρα, η Ισμήνη ρωτά τον Κωνσταντίνο αν πράγματι ξέμπλεξαν με τον εκβιαστή, κι εκείνο αφού της επιβεβαιώσει πως το θέμα έκλεισε οριστικά, αλλάζει θέμα συζήτησης ρωτώντας την για τη δίκη της Χάιδως.

«Πρώτη μέρα, μην περιμένεις και πολλά.. Παρατηρώ τον πατέρα μου όμως και κάτι δεν πάει καλά..Τον νιώθω διστακτικό. Σαν να τρέμει μην κάνει κάποιο λάθος. Ποτέ δεν τον έχω ξαναδεί έτσι μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου!», του εξηγεί η Ισμήνη ανήσυχη.

Ο Ισίδωρος στην Αμαλία ότι η Μαρίνα θα πηγαίνει στο δημαρχείο για να βοηθά όσο εκείνος θα στέκεται στην Χάιδω, στη δίκη και ο Μάνος που τον ακούει σπεύδει να πετάξει το καρφί του.

«Αμαλία πρόσεχε γιατί αυτή είναι ικανή να σου φάει τη δουλειά!», λέει και γελάει μόνος του ενώ η Αμαλία χαμογελά προσπαθώντας να κρύψει την ενόχληση της. «Τα αστεία σου τελευταία έχουν γίνει πολύ κρύα Μάνο! Μόνος σου γελάς δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί;;! Αυγά σου καθαρίζουν παιδί μου;; Μπα σε καλό σου απόψε…», του απαντά ο Ισίδωρος και σταυροκοπιέται, αλλά ο Μάνος δεν σταματά να γελά.