Ο Φάνης που εμφανίστηκε ξαφνικά στην περιοχή κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Στέφανου και του Μάρκου. Αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι ο πραγματικός λόγος της παρουσίας του, δεν είναι άλλος από το να κλείσει παλιούς λογαριασμούς με τον Ιάσονα.

Η μόνη που ξέρει για τα σχέδια του Φάνη είναι η σύντροφός του, η Άρτεμις. Η νεαρή γυναίκα είναι γιατρός και έρχεται στη Μεσσήνη για να καλύψει μια κενή θέση στο νοσοκομείο, σε μια φαινομενικά ήρεμη περίοδο της περιοχή. Όμως, η Άρτεμις έχει το δικό της μεγάλο μυστικό, ένα ψέμα που καθόρισε τη ζωή της και που οδηγεί σε αναζήτηση απαντήσεων που μπορεί να έρθουν πολύ αργότερα.

Το μίσος του Φάνη προς τον Ιάσονα οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ετεροθαλής αδελφός του. Ο στόχος του είναι να εκδικηθεί τον Ιάσονα γιατί ο πατέρας τους, Γιώργος Δεμερτζής, άφησε τον Φάνη στη φτώχεια και την απομόνωση.

Εξώγαμος γιος του Δεμερτζή, ο Φάνης νιώθει αδικημένος και στοχεύει να πάρει την περιουσία που θεωρεί ότι του ανήκει. Σύμμαχος του σε αυτό είναι η Άρτεμις, η οποία έχει με τους δικούς της λόγους, που θέλει να έχει από κοντά τον άρχοντα της περιοχής.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η όμορφη και γοητευτική γυναίκα θα προσεγγίσει τον Ιάσονα, εκμεταλλευόμενη το πόσο πληγωμένος είναι από την Αλεξάνδρα, με σκοπό να τον κάνει να την ερωτευτεί, να χωρίσει από τη σύζυγό του και να παντρευτεί εκείνη.

Παράλληλα, ο Φάνης στρέφει την προσοχή του στην Ευγενία, μετά το δυστύχημα του Μάρκου. Εκείνη μένει χήρα και κληρονόμος της περιουσίας του. Έτσι ο Φάνης και η Άρτεμις σχεδιάζουν να αρπάξουν τις περιουσίες και των δύο για να φύγουν μαζί.

Αυτό που δεν λογαριάζουν είναι ότι θα ερωτευτούν πραγματικά τα θύματα της απάτης τους και το σχέδιο τους θα πάρει άλλη τροπή. Ειδικά η Άρτεμις που ο έρωτας της για τον Ιάσονα θα είναι τόσο μεγάλος που θα τα τινάξει όλα στον αέρα.