Την «βόμβα»… Πάου Γκασόλ είναι έτοιμη να «πυροδοτήσει» η Μπαρτσελόνα!

Μετά από 20 χρόνια από την τελευταία φορά που φόρεσε την φανέλα των Καταλανών, ο 40χρονος Ισπανός σέντερ επιστρέφει στην αγαπημένη του ομάδα, προκειμένου να την βοηθήσει με την τεράστια εμπειρία του σε πρωτάθλημα και Euroleague, αλλά πολύ περισσότερο για να προετοιμαστεί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, όπου εκτός απρόοπτου θα βάλει τέλος στην σπουδαία καριέρα του!

Σύνφωνα με την Mundo Deportivo ο Πάου Γκασόλ συμφώνησε σε όλα με τους «μπλαουγκράνα» για να τους ενισχύσει έως τη λήξη της περιόδου και παράλληλα να προετοιμαστεί για το ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, όπου όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα επιθυμεί να βάλει τέλος στην γεμάτη διακρίσεις καριέρα του, κυρίως στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Γκασόλ «έφτιαξε» το όνομά του στην Μπαρτσελόνα και το 2001 έγινε νο3 του ντραφτ του ΝΒΑ. Η καριέρα του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη «απογειώθηκε» αρχικά με το Μέμφις και στη συνέχεια στους ΛΑ Λέικερς, όπου πανηγύρισε την κατάκτηση δύο τίτλων ΝΒΑ, για ν΄ ακολουθήσουν το Σικάγο, το Σαν Αντόνιο και ένα μικρό διάστημα ήταν συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι.

Έπαιξε σε 1.226 αγώνες σε regular seasons του ΝΒΑ, με μέσους όρους 17 πόντους (51.2% στο δίποντο, 36.8% στο τρίποντο, 75.3% στις βολές), 9.2 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και 1.6 μπλοκ) ανά 33.4 λεπτά συμμετοχής.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει ο Πάου Γκασόλ εντάσσεται στην Μπαρτσελόνα, πρώτο με στόχο να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κι εν συνεχεία για να δώσει…βάθος στη ρακέτα των Καταλανών, καθώς εδώ και καιρό ο Σαρούνας Γιασικεβίστιους αναζητούσε έναν ψηλό για να παίξει δίπλα στον Ντέιβις.

Οι άνθρωποι της «Μπαρτσα», μάλιστα, πρόλαβαν και τη διορία της 24ης Φεβρουαρίου, ώστε να έχουν τον πολύπειρο σέντερ μαζί τους και στη EuroLeague την οποία θέλουν να κατακτήσουν

Το ερώτημα πάντως παραμένει πώς θα παρουσιαστεί ο Γκασόλ, ο οποίος έχει να παίξει από τις 10 Μαρτίου του 2019, σχεδόν δύο χρόνια δηλαδή, μετά τα περίπου 15 λεπτά συμμετοχής που είχε πάρει σε αγώνα του Μιλγουόκι με το Σαν Αντόνιο. Στη συνέχεια αντιμετώπισε αρκετούς τραυματισμούς, οπότε μένει να φανεί εάν τους έχει ξεπεράσει.