Έτοιμη για την πρώτη επίσημη υποχρέωσή της έδειξε η ΑΕΚ στον αποψινό φιλικό αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση απέδωσε κατά διαστήματα πολύ καλά και νίκησε με 3-0 τους Κύπριους, δείχνοντας πως είναι στην κατάσταση που πρέπει για τα παιχνίδι με τη Βελέζ ή την Κόλερεϊν (22 και 29 Ιουλίου), για το β΄ προκριματικό του Conference League.

Μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0. Στο 6΄ από γύρισμα του Λόπες ο Λιβάι Γκαρσία «εκτέλεσε» με το αριστερό, ενώ στο 9΄ ο Μάνταλος έγραψε το 2-0.

Προϊόντος του χρόνου ο Απόλλωνας άρχισε να μπαίνει στο ματς, καθώς στα πρώτα 15 λεπτά δεν… υπήρχε στο γήπεδο. Ωστόσο, ο Γκαρσία ήταν ασυγκράτητος και με φοβερή ατομική προσπάθεια στο 51΄ σκόραρε για δεύτερη φορά, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Να σημειωθεί πως το παιχνίδι διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, αφού δεν έχει εκδοθεί διευκρινιστική ΚΥΑ για την παρουσία κόσμου στα γήπεδα κι έτσι δεν μπόρεσαν να παραστούν ούτε οι κάτοχοι διαρκείας.

Πριν από την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκε ο Πανίκος Κρυστάλλης, ο Κύπριος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ τη δεκαετία του 1960. Το βραβείο παρέδωσε ο συμπαίκτης του και πρόεδρος των παλαιμάχων της Ένωσης, Στέλιος Σεραφείδης.