Το Μπαχρέιν καθιέρωσε ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού ά του Covid-19, μια από τις πρώτες χώρες που το κάνει, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου του κράτους αυτού του Κόλπου.

Κυβερνήσεις και προγραμματιστές στον κόσμο διερευνούν το πώς πιστοποιητικά και διαβατήρια θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο εκ νέου άνοιγμα των οικονομιών, αναγνωρίζοντας αυτούς που προστατεύονται από τον Covid-19.

Η αρμογή ‘BeAware'

Η εφαρμογή του Μπαχρέιν ‘BeAware' εμφανίζει μια πράσινη ασπίδα μαζί με ένα επίσημο πιστοποιητικό που αναφέρει το όνομα του προσώπου, την ημερομηνία γέννησης, την υπηκοότητα και ποιο εμβόλιο έχει λάβει.

Οι χρήστες θα να έχουν λάβει δύο δόσεις ενός εμβολίου, με δια 21 ημερών, και μετά να περιμένουν α δύο εβδομάδες για να δημιουργηθούν αντισώματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Οι αρχές μπορούν να επαληθεύσουν την εγκυρότητά του σαρώνοντας έναν κωδικό QR που συνδέεται με το εθνικό μητρώο εμβολίων”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Δανία και Σουηδία

Η Δανία έχει ανακοινώσει ότι θα καθιερώσει μια πρώτη εκδοχή ενός εμβολιασμού κατά του Covid-19 ως το τέλος του Φεβρουαρίου.

Η Σουηδία επίσης σχεδιάζει να καθιερώσει ένα διαβατήριο εμβολιασμού ως το καλοκαίρι, υποθέτοντας ότι τότε θα υπάρχει διεθνές πρότυπο για το έγγραφο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση πριν από δύο εβδομάδες.

Το Μπαχρέιν, μια χώρα με πληθυσμό περίπου 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων, προσφέρει στους και τους κατοίκους του δωρεάν το εμβόλιο των /BioNTech, το εμβόλιο κινεζικής Sinopharm, το εμβόλιο των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.