Φιλιώ Πυργάκη: Τη γονάτισε ο θάνατος του συζύγου της

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την αγαπημένη τραγουδίστρια Φιλιώ Πυργάκη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Άκοβα Άργους. Στενή φίλη της μίλησε στην εφημερίδα Espresso για τις τελευταίες στιγμές πριν το θάνατό της.

Συγκεκριμένα, η συμπεθέρα της Φιλιώς Πυργάκη, Ιωάννα Παπαγεωργίου αποκάλυψε πως τους τελευταίους μήνες δεν ήταν καλά: «Η Φιλιώ τους τελευταίους μήνες δεν ήταν καλά. Όμως, εκείνο που τη γονάτισε ήταν ο θάνατος του συζύγου της, Δημήτρη. Ήταν ένα ανδρόγυνο που δεν μπορούσε να κάνει ο ένας χωρίς τον άλλο. Όταν τον Μάιο “έφυγε” ο σύζυγός της, εκείνη παρακαλούσε κάθε μέρα να πεθάνει. Πολλές φορές μπέρδευε τα ονόματα και έλεγε συνεχώς του συζύγου της. Τόσο δεμένοι ήταν» είπε δακρυσμένη η κυρία Ιωάννα.

«Τον τελευταίο καιρό είχε αποδυναμωθεί εντελώς. Σηκωνόταν καμιά φορά πάνω, μιλούσαμε και μετά έπεφτε στο κρεβάτι βυθισμένη στις σκέψεις της. Δεν είχε δυνάμεις. Νομίζω, δεν ήθελε να ζήσει άλλο. Ζήτησε την κόρη της, τον γαμπρό της και τα εγγόνια της. Τους αγκάλιασε έναν-έναν. Φίλησε τα χέρια της κόρης της και της είπε: “Εγώ παιδί μου θα φύγω. Να είστε δυνατοί, μονοιασμένοι και να είστε περήφανοι για εμένα”. Ύστερα από λίγες ώρες έπεσε σε λήθαργο. Λίγο πριν φύγει, άνοιξε τα ματάκια της, μας κοίταξε και αυτό ήταν» εξομολογήθηκε.