Το πως προϋπήρχε πλάνο  υπογειοποίησης των καλωδίων ηλεκτροδότησης σε περιοχές που το καλοκαίρι κινδυνεύουν από και το χειμώνα από καταστροφικές πτώσεις των δέντρων επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας ς, τονίζοντας παράλληλα πως αυτή τη στιγμή προέχει η αποκατάσταση ηλεκτροδότησης και στο τελευταίο σπίτι.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως «γίνονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στο τελευταίο σπίτι», τόνισε, επισημαίνοντας πως «η δεκαετής κρίση έφερε πίσω και τη συντήρηση του δικτύου».

«Το θέμα των ευθυνών και το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα, δεν είναι να το δούμε», δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Σκρέκας.

Στ. Πέτ: Σκοπός μας να γίνει υπογειοποίηση των γραμμών ρεύματος

Την υπογειοποίηση των γραμμών ρεύματος εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τα προβλήματα που σημειώθηκαν με το κύμα κακοκαιρίας Μήδεια.

Διευκρίνισε ότι δεν θα κοπούν όλα τα δέντρα για να έχουμε εναέριες γραμμές ρεύματος, αλλά ς είναι να γίνει υπογειοποίηση γραμμών ρεύματος.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ  τόνισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένα ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους, περιφερειών, αποκεντρωμένης ς και δήμων «κάτι που έχουμε πει ότι θα το ξεκαθαρίσουμε μέσα στο εξάμηνο του 2021».

Υπάρχουν ευθύνες για τα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης,  αλλά ήταν τόσο έντονο το καιρικό φαινόμενο σε κάποιες περιοχές και ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Σημείωσε πως γι' αυτό το αποφασίστηκε  την Τρίτη, να συνδράμουν κινητές ομάδες της ΕΜΑΚ, του στρατού και των Δήμων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πέτσας, αν δεν γίνονταν οι ενέργειες, δεν θα ερχόταν το ρεύμα «ούτε σε μια εβδομάδα».