Τη δυνατότητα αύξησης της εγκατεστημένης ισχύος για τα φωτοβολταϊκά στέγης, άνοιξε χθες με δηλώσεις του στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Σήμερα, το «ταβάνι» για εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού στέγης είναι τα 6 KW. Όπως αναφέρθηκε, το ΥΠΕΝ ετοιμάζει υπουργική απόφαση σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς των ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών στέγης με στόχο η δυνατότητα αυτή να ανέλθει έως τα 10 KW εγκατεστημένης ισχύος.

«Βλέπουμε ότι οι ενεργειακές ανάγκες μπορεί να είναι αυξημένες και άρα να χρειάζεται να κατασκευάσουν, να εγκαταστήσουν ένα μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό για να καλύψουν τις ανάγκες τους» δήλωσε ο κ Σκρέκας απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός επισήμανε μάλιστα ότι με την υπουργική απόφαση που ήδη έχει εκδοθεί, η ταρίφα για τα φωτοβολταϊκά στέγης ανέρχεται στα 87 ευρώ ανά μεγαβατώρα όταν για παράδειγμα στους υπόλοιπους ιδιώτες και μεγάλους παραγωγούς που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά είναι 63 ευρώ και για τις ενεργειακές κοινότητες και αγρότες η τιμή είναι 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για να εισπράξει όμως την κριτική των κομμάτων ότι αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% της παραγωγής από ΑΠΕ.