Τη δυνατότητα αύξησης της εγκατεστημένης για τα φωτοβολταϊκά στέγης, άνοιξε χ με δηλώσεις του στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώς Σκρέκας.

Σήμερα, το «ταβάνι» για εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού στέγης είναι τα 6 KW. Όπως αναφέρθηκε, το  ετοιμάζει υπουργική σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς των ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών στέγης με στόχο η δυνατότητα αυτή να ανέλθει έως τα 10 KW εγκατεστημένης ισχύος.

«Βλέπουμε ότι οι ενεργειακές ανάγκες μπορεί να είναι αυξημένες και άρα να χρειάζεται να κατασκευάσουν, να εγκαταστήσουν ένα μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό για να καλύψουν τις ανάγκες τους» ο κ Σκρέκας απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός επισήμανε μάλιστα ότι με την υπουργική απόφαση που ήδη έχει εκδοθεί, η ταρίφα για τα φωτοβολταϊκά στέγης ανέρχεται στα 87 ευρώ ανά μεγαβατώρα όταν για παράδειγμα στους υπόλοιπους ιδιώτες και υς ς που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά είναι 63 ευρώ και για τις ενεργειακές τητες και αγρότες η τιμή είναι 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για να εισπράξει όμως την κριτική των κομμάτων ότι αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% της παραγωγής από ΑΠΕ.