«Αυτό το θλιβερό κεφάλαιο στην ιστορία μας, μας υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία της Γερουσίας η οποία αθώωσε τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτό το θλιβερό κεφάλαιο στην ιστορία μας, μας υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη.Ότι πρέπει πάντα να thn υπερασπιζόμαστε. Ότι πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί. Ότι η βία και ο εξτρεμισμός δεν έχουν θέση στην Αμερική. Και ότι ο καθένας μας έχει καθήκον και ευθύνη ως Αμερικανός πολίτης, και ειδικά ως ηγέτης, να υπερασπιστεί την αλήθεια και να νικήσει τα ψέματα», σημείωσε.

Αν και επτά Ρεπουμπλικανοι γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της καταδίκης του Τραμπ για υποκίνηση της εισβολής στο Καπιτώλιο, δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 στο σώμα για να κριθεί ένοχος ο τέως πρόεδρος.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως η δίκη στη Γερουσία ήταν άλλη μια φάση του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας».