Δυσάρεστες εκπλήξεις επιφύλασσε στη μπλε ομάδα η ψηφοφορία αποχώρησης, καθώς ο κόσμος επέλεξε να στηρίξει το δίδυμο Αλέξη Παππά – Κρις Σταμούλη, κόντρα στη θέληση των δύο «δυνατών» της ομάδας.

Το ότι οι ψηφοφορίες μεταξύ των παικτών «μαγειρεύονται» είναι πλέον πασιφανές, με την παραγωγή του παιχνιδιού να γνωρίζει καλά πως πλέον είναι θέμα χρόνου να… πασαριστούν στα χέρια του κοινού τα δύο δυνατά χαρτιά των Μπλε που δεν είναι άλλα από τον James Καφετζή και τον Νίκο Μπάρτζη.

Δυστυχώς για τους ίδιους, όπως ήρθαν τα πράγματα, εκείνος που δεν θα καταφέρει να κερδίσει την ατομική ασυλία θα πάει απευθείας… στα χέρια του κοινού αν ο νικητής της ασυλίας είναι ένας εκ των Παππά, Ελευθερίου και Σταμούλη, καθώς οι τρεις γυναίκες της ομάδας δεν μπορούν ψηφιστούν αφού ο αριθμός τους είναι πάρα πολύ μικρός σε σχέση με τις γυναίκες της αντίπαλης ομάδας. 

Την ίδια ώρα, Παππάς και Σταμούλης ξεκαθάρισαν πως θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για την ατομική ασυλία προκειμένου να βγάλουν στον τάκο τους James και Νίκο, οι οποίοι είναι μαθηματικά βέβαιο πως αν τεθούν υποψήφιοι θα αποχωρήσουν.

Αν μία από τις ομαδικές ασυλίες της ερχόμενης εβδομάδας χαθεί για τους μπλε, το μόνο βέβαιο είναι πως ένας εκ των δύο θα βρεθεί στον τάκο. Αν δε, χαθούν και οι δύο σίγουρο θεωρείται πως κάποιος από τους δυο τους θα κουνήσει οριστικά μαντήλι, καθώς Παππάς και Σταμούλης απέδειξαν πως δεν τα πάνε κι άσχημα στις προτιμήσεις του κοινού.

Η εν λόγω εξέλιξη, πάντως, δεν ικανοποιεί καθόλου την παραγωγή του Survivor, κι αυτό διότι αφενός μετά οι μπλε θα μείνουν πολύ πίσω αγωνιστικά και αφετέρου δεν θα υπάρχει πλέον η ίδια ίντριγκα.