Οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Γουές Άνσελντ Τζούνιορ, που θα αποτελέσει τον 25ο προπονητή του συλλόγου.

Ο 49χρονος Άνσελντ είναι γνωστό επίθετο για τους παλιούς φίλους των «Μάγων», καθώς είναι ο γιος του αείμνηστου Hall of Famer Γουές Άνσελντ , ο οποίος ήταν ο MVP το 1968-69 στο NBA και πέντε φορές All-Star για την ομάδα.

Ο νεότερος Άνσελντ ήταν βοηθός στους Νάγκετς από το 2015, αλλά βοηθός προπονητή στους Ουίζαρντς από το 2005 έως ρο 2011.

Ο πρεσβύτερος Άνσελντ , που πέθανε πριν από 13 μήνες στην ηλικία των 74 ετών, κατέχει ακόμη το ρεκόρ της ομάδας σε ριμπάουντ, αγώνες και λεπτά συμμετοχής.

Μάλιστα, είχε βοηθήσει την Ουάσιγκτον να κερδίσει τον μοναδικό τίτλο της στο NBA, το 1978, ενώ αργότερα υπηρέτησε ως γενικός διευθυντής καθώς και προπονητής του κλαμπ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στους Νάγκετς, ο Άνσελντ Τζούνιορ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του Νίκολα Γιόκιτς ως ενός από τους μεγαλύτερους αστέρες του πρωταθλήματος.

Επίσης, συντέλεσε στη θεαματική βελτίωση του Τζαμάλ Μάρεϊ, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους νέους γκαρντ στο ΝΒΑ. Στο τελευταίο έτος του στο Ντένβερ είχε καθήκοντα αναπληρωτή προπονητή.