Οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Γουές Άνσελντ Τζούνιορ, που θα αποτελέσει τον 25ο πονητή του συλλόγου.

Ο 49χρονος Άνσελντ είναι γνωστό επίθετο για τους παλιούς φίλους των «Μάγων», θώς είναι ο γιος του αείμνηστου Hall of Famer Γουές Άνσελντ , ο οποίος ήταν ο το 1968-69 στο NBA και πέντε φορές All-Star για την .

Ο νεότερος Άνσελντ ήταν βοηθός στους Νάγκετς από το 2015, αλλά βοηθός προπονητή στους Ουίζαρντς από το 2005 έ ρο 2011.

Ο πρεσβύτερος Άνσελντ , που πέθανε πριν από 13 στην ηλικία των 74 ετών, κατέχει ακόμη το της ομάδας σε ριμπάουντ, αγώνες και λεπτά συμμετοχής.

Μάλιστα, είχε βοηθήσει την Ουάσιγκτον να κερδίσει τον μοναδικό τίτλο της στο NBA, το 1978, ενώ αργότερα υπηρέτησε ως γενικός διευθυντής καθώς και προπονητής του κλαμπ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στους Νάγκετς, ο Άνσελντ Τζούνιορ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του Νίκολα Γιόκιτς ως ενός από τους μεγαλύτερους αστέρες του πρωταθλήματος.

Επίσης, συντέλεσε στη θεαματική βελτίωση του Τζαμάλ Μάρεϊ, που θεωρείται ς από τους κορυφαίους γκαρντ στο ΝΒΑ. Στο τελευταίο έτος του στο Ντένβερ είχε καθήκοντα αναπληρωτή προπονητή.