Δεν είχε περάσει λίγη ώρα από την είδηση της (πρόωρης) αποχώρησης του Μάρκο Λιβάγια από την ΑΕΚ και η Χάιντουκ Σπλιτ ανακοίνωσε, σε θριαμβευτικούς τόνους, την επιστροφή του.

H ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του ο 27χρονος επιθετικός γνωστοποίησε ότι ο Λιβάγια υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν και θα φορέσει ξανά τη φανέλα της 11 χρόνια μετά την ένταξή του στην Ίντερ, σε ηλικία 16 ετών.

«Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω σπίτι μου μετά από τόσο καιρό και ανυπομονώ για νέες προκλήσεις. Ανυπομονώ για νέες ευκαιρίες και προκλήσεις. Χαίρομαι που θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους με την αγαπημένη μου ομάδα και ελπίζω σε καλύτερα αποτελέσματα», δήλωσε ο παίκτης.

«Ο Μάρκο θα εκπληρώσει την ευχή και το παιδικό του όνειρο, που ήταν να εκπροσωπήσει τη Χάιντουκ σε επίσημο αγώνα. Είχε προλάβει να παίξει σε έξι παιχνίδια πριν φύγει, αλλά όλα ήταν φιλικά», ανάφερε στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

Η ομάδα του Σπλιτ στη συνέχεια κάνει αναφορά στην καριέρα του ποδοσφαιριστή στις Τσεζένα, Αταλάντα, Έμπολι, Ρούμπιν Καζάν, Λας Πάλμας και ΑΕΚ.

Το συμβόλαιό του με την Ένωση ολοκληρωνόταν στις 30 Ιουνίου. Τον Ιανουάριο προέκυψε «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για ανανέωση της συνεργασίας τους κι έτσι επιλέχθηκε η αποχώρησή του, στο τέλος της σεζόν.

Μετά τη σημερινή εξέλιξη, όμως, ο Λιβάγια φεύγει από τώρα, ύστερα από παρουσία 3,5 ετών στους «κιτρινόμαυρους» και σημαντική συνεισφορά στο πρωτάθλημα που κατάκτησαν, με την ΑΕΚ να ωφελείται από τη λύση της συνεργασίας κατά περίπου 500.000 ευρώ.