Στα σύνορα – Περιλήψεις επεισοδίων 23 έως 26

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Επεισόδιο 23. Ο Νικόλας αποκαλύπτει πως αυτός και η Ελένη έχουν σχέση και όλοι μένουν έκπληκτοι. Ο Περικλής, μετά τη μετάθεσή του, αναλαμβάνει μια θέση στο φυλάκιο των συνόρων και δημιουργεί προβλήματα σε όλους. Η Μπαρντάνα και η Ολυμπία αποφασίζουν να τιμωρήσουν τους άντρες τους και δεν τους αφήνουν να κοιμηθούν μαζί τους.

Έτσι, ο Βαγγέλης κοιμάται στο σπίτι του Αντώνη. Το πρωί, όμως, η Καίτη τον περιποιείται ιδιαίτερα και αυτό προκαλεί τη ζήλια του άντρα της. Ο Αντώνης ξεκινάει να επιστρέψει τον Βαγγέλη στο σπίτι του, αλλά όταν φτάνουν στα σύνορα, ο Περικλής δεν τον αφήνει να περάσει, επειδή δεν έχει μαζί του διαβατήριο.

Ο Μελέτης, με τη βοήθεια της Ιφιγένειας, σκέφτεται ένα κόλπο και καταφέρνει να ξαναπάρει τη θέση του στο φυλάκιο. Ο Περικλής με την Ελόνα αναλαμβάνουν κοινές περιπολίες στα σύνορα. Η Ιωάννα με τον Νικόλα και τον Στέφανο προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο για να απομακρύνουν τον Ηρακλή από τα σύνορα. Τη λύση τούς τη δίνει η Ιφιγένεια…

Επεισόδιο 24. Η Γιαννούλα πηγαίνει στο σπίτι της Μπαρντάνας στην Αλβανία και προσπαθεί να την πείσει να συγχωρήσει τον Βαγγέλη. Της ζητάει και το διαβατήριό του, για να του το δώσει για να περάσει τα σύνορα και να επιστρέψει στο σπίτι του. Η συγκυρία είναι πολύ κρίσιμη για την επιχείρηση της Γιαννούλας. Όλα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

Την ώρα που ο Αντώνης, ο Στέφανος και ο Νικόλας μεταφέρουν το λαθραίο εμπόρευμα στο δάσος, ο Περικλής κάνει περιπολίες μαζί με την Ελόνα. Έτσι, αναγκάζονται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και όταν ο Περικλής και η Ελόνα εντοπίζουν τον Στέλιο, εκείνος ισχυρίζεται ότι έχει έρθει στο δάσος για να μαζέψει ξύλα, χωρίς να γίνεται πιστευτός.

Ένα ατύχημα, που παθαίνει ο Αντώνης, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, ενώ η Γιαννούλα είναι αγανακτισμένη, καθώς προσπαθεί να συντονίσει τα πράγματα. Την ώρα που η Ιωάννα και ο Νικόλας φορτώνουν τα λαθραία, η ξαφνική εμφάνιση του Ηρακλή στο βουνό τους αιφνιδιάζει και επινοούν μια κάλυψη, που τον σοκάρει…

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Επεισόδιο 25. Ο Ηρακλής βρίσκει την Ιωάννα και τον Νικόλα σε προσωπικές στιγμές και τους ζητάει εξηγήσεις για την παρουσία τους στο δάσος. Παράλληλα, ο Περικλής συλλαμβάνει τον Αντώνη και κατάσχει τον σάκο με την πάπρικα. Ο Αντώνης οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα, αλλά δεν ομολογεί. Έτσι, ο Ηρακλής, ύστερα από προτροπή της Ελόνας, αποφασίζει να δράσει δυναμικά και να κάνει έφοδο σε όλα τα σπίτια του χωριού. Τα αποτελέσματα είναι κωμικοτραγικά.

Ο Περικλής κάνει έλεγχο στο σπίτι του Αντώνη και βρίσκει ένα κουτί ασφαλείας, το οποίο περιέχει ελάχιστα χρήματα και μία λίστα με τα πολυτελή αντικείμενα, που έχει αγοράσει η Καίτη. Οι αστυνομικοί κάνουν έρευνα στο σπίτι της Γιαννούλας, αλλά δεν βρίσκουν τίποτα, διότι έχουν μεταφέρει την πάπρικα στην αποθήκη και έχει σκορπίσει.

Στο μεταξύ, η Γιαννούλα ζητάει από την Ιωάννα και τον Νικόλα να συνεχίσουν να προσποιούνται ότι έχουν δεσμό. Λέει, όμως, στον Νικόλα να κάνει ένα διάλειμμα από την επιχείρηση, ώστε να μην κινήσουν υποψίες. Ο Νικόλας, ακούγοντάς το, ξαφνιάζεται και απογοητεύεται πολύ…

Επεισόδιο 26. Η προσωρινή απομάκρυνση του Νικόλα από την επιχείρηση της Γιαννούλας έχει ως αποτέλεσμα εκείνος να τσακωθεί με την Ιωάννα. Η Γιαννούλα επιπλήττει τον Στέλιο και τον Βαγγέλη, επειδή δεν κατάφεραν να διαφυλάξουν την πάπρικα και όλος ο κόπος της μεταφοράς της πήγε χαμένος.

Ο Αντώνης έχει συλληφθεί και βρίσκεται στο τμήμα. Εκεί, συνειδητοποιεί ότι στο κρατητήριο περνάει καλύτερα, από ό,τι στο σπίτι του και δεν επιθυμεί καθόλου να φύγει από αυτό. Η Γιαννούλα, με αφορμή τα καινούργια δεδομένα, αποφασίζει να ξεκινήσει μια νέα συνεργασία. Μόλις κανονίζει τη μεταφορά με τον Στέλιο και τον Βαγγέλη, φτάνουν τα νέα για μια μεγάλη φωτιά, που έπιασε στο χωριό.

Όλοι οι εθελοντές δασοπυροσβέστες ξεκινούν να πάνε στη φωτιά, αλλά όλα τους πηγαίνουν στραβά στην προετοιμασία τους. Τελικά, βρίσκουν τρόπο να φύγουν και αφήνουν τους δικούς τους πίσω τους, σε μεγάλη ανησυχία. Η Γιαννούλα, με τη βοήθεια της κυρά-Δέσποινας, παίρνει την απόφαση να κάνουν τη μεταφορά του εμπορεύματος οι γυναίκες…