Είναι λογικό να θέλουμε οι άνθρωποί μας να συμπορευτούν με τη δική μας . Πώς μπορούμε, όμως, να το ταφέρουμε αυτό χωρίς να παραβιάσουμε τα σωπικά τους όρια; Η λύση είναι να γίνουμε εμείς οι ίδιοι το παράδειγμα οποίο θα πιστέψουν.

Κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να πείθει άλλον για να αλλάξει ή να ακολουθήσει νέα συνήθεια. Ισχύει μάλλον το αντίθετο. Όσο προτρέπουμε τον σύντροφό μας, τα παιδιά μας, τους φίλους μας να ακολουθήσουν τον δικό μας δρόμο εξέλιξης, καταφέρνουμε να τους αποτρέπουμε.

Τις περισσότερες φορές πρέπει να ”κρυώσουμε” για να καταλάβουμε την αξία μιας ζακέτας και αυτή η προσωπική μας εμπειρία, ακόμα κι αν είναι άσχημη, είναι πολύ πιο πολύτιμη ς τις συμβουλές της μαμάς μας να τη φορέσουμε.

Αυτό που φέρνει τα μόνα αποτελέσματα και τελικά χτίζει την εμπιστοσύνη των άλλων ώστε να καταλάβουν την αξία της ς μας, είναι απλά να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε εμείς οι ίδιοι.

Χωρίς φωνές, χωρίς κραυγές. Απλά με τις καθημερινές αλλαγές στη συμπεριφορά μας, στον τρόπο που μιλάμε, επικοινωνούμε, κάνουμε τις δουλειές μας, στο πόσο πιο ικανοποιημένοι και πλήρεις αισθανόμαστε.

Η μίμηση είναι ένα από τα ισχυρότερα εσωτερικά κίνητρα μάθησης, γιατί οι περισσότεροι πιστεύουν μονάχα στα αποτελέσματα.

Έτσι η αλλαγή έρχεται ομαλά και ως φυσιολογική εξέλιξη της αυθόρμητης ανάγκης μας να γίνουμε και εμείς ευτυχισμένοι. Ακολουθώντας ένα σωστό πρότυπο που δουλεύει με πίστη και συνέπεια για να τα καταφέρει. Εμάς!