Πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας διεθνούς κοινότητας καινοτόμων Ελλήνων με τη διασύνδεση επιρηματιών, επενδυτών και στελεχών με τις αναπτυσσόμενες νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις ανακοίνωσαν ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece.

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας οι νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν ευκαιρίες, να συνεργαστούν με κορυφαίες εταιρείες, να ανταλλάξουν τεχνογνωσία, να εξερευνήσουν νέες αγορές και να αναπτυχθούν.

Η πρώτη δράση είναι η διοργάνωση διεθνούς ψηφιακού συνεδρίου “Καινοτόμοι Έλληνες” (“Innovative Greeks”) στις 2 και 3 Μαρτίου στο οποίο θα συμμετάσχει ο πρωθουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και κορυφαίοι Έλληνες και Ελληνίδες της διασποράς στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Την 1η η του συνεδρίου ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ θα συζητήσουν για τα θέματα της Καινοτομίας και Ανάπτυξης στη μετα-Covid εποχή. Τη συζήτηση θα συντονίσει η κα. Κωνστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, co-Owner & CEO, Phāea Resorts / Senior Architect, TEMES SA και Πρόεδρος της Endeavor Greece.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαλεξόπουλος τονίζει:

“Μία από τις μεγάλες μας προτεραιότητες αυτή την περίοδο είναι η ενίσχυση της συλλογικής μας ικανότητας να καινοτομούμε, για να μεταβούμε σε μια οικονομία εξωστρέφειας και υψηλής προστιθεμένης αξίας. ‘Αλλωστε, μέσα από τον δρόμο περνάει η δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τους νέους, ταλαντούχους Έλληνες σε μια εποχή που η γνώση είναι η πρώτη ύλη της ανάπτυξης και της συλλογικής και προσωπικής ευημερίας. Με μια πολύ δραστήρια Επιτροπή Καινοτομίας, στον ΣΕΒ αναπτύσσουμε δράσεις, όπ είναι η πρωτοβουλία “Innovation Ready” και η προώθηση των βιομηχανικών διδακτορικών, για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ της βιομηχανίας, των νεοφυών επιχειρήσεων και της ερευνητικής κοινότητας. Επίσης, προωθούμε το Παρατηρητήριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και αναλαμβάνουμε σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων. Σήμερα, με ιδιαίτερη χαρά ξεκινάμε την πρωτοβουλία Innovative Greeks, που φιλοδοξούμε να γίνει μια ανοικτή κοινότητα καινοτομίας, ανοίγοντας νέους δρόμους για τη χώρα και ιδιαίτερα για τους νέους μας”.

Η κα. Κωνστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, επισημαίνει:

“Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς που συνεργαζόμαστε με τον ΣΕΒ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Innovative Greeks, που σκοπό έχει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Η Endeavor, με παρουσία σε 40 χώρες και 25 χρόνια ενεργού δράσης, στηρίζει έμπρακτα τους επιχειρηματίες που καινοτομούν και μεγαλώνουν τις επιχειρήσεις τους, και συμβάλλουν έτσι στο μετασχηματισμό ολόκληρων οικονομιών. Στην Ελλάδα η Endeavor, ήδη από το 2012 που έχει παρουσία, δουλεύει συστηματικά για να χτίσει και να υποστηρίξει την κοινότητα των Ελλήνων πρωτοπόρων επιχειρηματιών, που με τις καινοτόμες ιδέες τους, δημιουργούν τις επόμενες ιστορίες επιτυχίας της χώρας και έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία.

Με βασική πεποίθηση ότι δουλεύοντας μαζί -Έλληνες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό- μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε το αποτύπωμα στην οικονομία και να επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου μας, στην Endeavor δημιουργούμε ένα ισχυρό παγκόσμιο δίκτυο επιχειρηματιών με καινοτόμες ιδέες και δουλεύουμε πάνω σε πολυπεδα προγράμματα, που περιλαμβάνουν από επιχειρήσεις τοπικού αλλά καινοτόμου χαρακτήρα μέχρι την ισχυρή επιχειρηματική ελληνική κοινότητα της Διασποράς. Η συνεργασία και η ένωση δυνάμεων είναι χαρακτηριστικά που στο επίκεντρο του τρόπου λειτουργίας της Endeavor παγκοσμίως”.