Προκλητικός ο Ματέο Σαλβίνι: «Δεν θέλω να κυνηγήσει κανείς τον γιο μου με μια σύριγγα εμβολίου»

Ο Ματέο Σαλβίνι δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα κατά του κορονοϊού, ενώ προκαλεί συνεχώς με τα όσα λέει.

Ο γραμματέας Λέγκα Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε α μια ακόμη φορά στην εκστρατεία εμβολιασμού και στην στάση των Ιταλών πολιτών.

«Αρνούμαι να δω κάποιον να κυνηγά τον μου με τεστ κορονοϊού ή σύριγγα εμβολίου. Προκτικοί ναι, πανικόβλητοι όχι», δήλωσε ο Σαλβίνι.

«Η παραλλαγή Δέλτα είναι πιο μεταδοτική αλλά δεν χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας. Θα πρέπει να συνυπάρξουμε με τον ιό αυτό, χωρίς να κλειστούμε σπίτι αλλά λαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα.

Η τοποθέτηση του Ματέο Σαλβίνι σχετικά με τον εμβολιασμό νέων και εφήβων, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ιταλικής κεντροαριστεράς. Από το Δημοκρατικό Κόμμα, ο βουλευτής Αντρέα Ρομάνο υπογράμμισε ότι η Λέγκα και τα ακροδεξιά «Αδέλφια της Ιταλίας» προσπαθούν να αποδείξουν ποιος από τους δυο είναι φανατικότερος αρνητής, «παίζοντας, με απαράδεκτο τρόπο, με την ζωή των Ιταλών, των πιο ευάλωτων, και τελικά όλων των πολιτών».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Λέγκα τάχθηκε και κατά του μέτρου ετοιμάζεται να εγκρίνει η κυβέρνηση Ντράγκι και το οποίο- σύμφωνα με τον Τύπο- θα προβλέπει δικαίωμα εισόδου σε τραίνα, αεροπλάνα και σε κλειστούς χώρους των καφέ , μόνον για εμβολιασμένους.

«Διαβάζω ότι θα επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 400 ευρώ σε όσους πολίτες δεν σεβαστούν το νέο αυτό μέτρο. Αν φτάσαμε στο σημείο να πρέπει να ζητάμε κάρτα εμβολιασμού για να ποιούμε ν καφέ στο κέντρο της Ρώμης… Στο μεταξύ οι αποβιβάσεις μεταναστών χωρίς «πράσινη κάρτα» στην Σικελία είναι αμάτητες», έγραψε ο γραμματέας της Λέγκα στο διαδίκτυο.

Σχολιαστές υπενθυμίζουν ότι οι μετανάστες που αποβιβάζονται στην Κάτω Ιταλία υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό, ενώ έχει προβλεφθεί και καραντίνα, σε ειδικά πλοία ή σε κέντρα προσωρινής διαμονής.

Την ίδια ώρα, το Δημοκρατικό Κόμμα του ζήτησε να ξεκαθαρίσει πότε εννοεί να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, διότι η πλατ των ραντεβού για την ηλικία του, άνοιξε πριν από δυο μήνες.

«Θα εμβολιαστώ τον Αύγουστο, αλλά δεν θέλω να αναρτήσω σχετική φωτογραφία», απάντησε ο Σαλβίνι. Ήδη τον Ιούνιο είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο να προσέλθει σε εμβολιαστικό κέντρο για να του χορηγηθεί σκεύασμα κατά του κορονοϊού.