Μπροστά από μία σούπερ απαιτητική δοκιμασία αποχώρησης ήρθαν αντιμέτωποι η Χριστίνα, ο Κωστής και η Μαρία.

Καλεσμένος σεφ για το πιάτο αντιγραφής ήταν ο Φώτης Φωτεινόγλου δυστυχώς για τους υποψήφιους το πιάτο δεν ήταν ένα αλλά… πέντε!

Καθώς τα έβγαζε ένα – ένα στον πάγκο, πρώτα άρχισαν τα αμήχανα γέλια κι ύστερα τα πρόσωπα χλώμιασαν με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να αστειεύεται ζητώντας νερό.

Πρώτα ξεκίνησε με μπάφα, συνέχισε με σαρδέλα πάνω σε φρυγανιστό ψωμί κι ακολούθησαν θράψαλο, ντολμάς με καραβίδα και αρνίσιο γλυκάδι με φάβα. Η ώρα που τους δόθηκε ήταν μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά. Αν ήθελαν να προλάβουν θα έπρεπε να δουλεύουν παράλληλα σε όλες τις παρασκευές και όχι ξεχωριστά τόνισε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Η δυσκολία ήταν πολύ μεγάλη. Μέχρι το τέλος, η αγωνία κορυφώθηκε για το αν θα καταφέρουν να στήσουν τα πιάτα τους με τον εξώστη να ωρύεται δίνοντας συμβουλές για να προλάβουν. Κανείς, ωστόσο, δεν μπόρεσε να βγάλει εις πέρας και τα πέντε πιάτα.

Οι κριτές δοκίμασαν τις προσπάθειες των παιδιών μαζί με τον τιμώμενο καλεσμένο τους και προσπάθησαν να βρουν τα πιάτα με τα λιγότερα λάθη.

Στο τέλος, η τελική αναμέτρηση κρίθηκε στα σημεία ανάμεσα στη Μαρία και τη Χριστίνα. Εν τέλει αυτή που αποχαιρέτησε το σπίτι του MasterChef ήταν η Χριστίνα.