Πάρος: Απίθανα πράγματα σε μπαρ – Νεαροί πήγαν να μπουν με πλαστά πιστοποιητικά και γυναικεία στοιχεία

Η Πάρος βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και οι έλεγχοι στα μπαρ είναι αδιάκοποι. Κάποιοι όμως δεν θέλουν να ακολουθήσουν τους κανόνες. Τα όσα έκαναν οι 4 νεαροί δεν έχουν προηγούμενο…

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο νησί της Πάρου αργά χθες το βράδυ (17-07-2021) όταν μια ομάδα νεαρών θέλησε να μπει σε κέντρο διασκέδασης για να διασκεδάσει. Στην είσοδο ο υπάλληλος του κλαμπ ζήτησε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τότε τα 4 άτομα προσπάθησαν να μπουν με το έτσι θέλω.

Όταν δεν τα κατάφεραν, είπαν στον υπάλληλο πως τα έχουν ξεχάσει στο σπίτι. Εκείνος τους έστειλε να τα πάρουν και μετά από λίγα λεπτά επέστρεψαν. Στα χέρια τους κρατούσαν πιστοποιητικά τα όπως συνειδητοποίησε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού ήταν πλαστά και μάλιστα έφεραν γυναικεία στοιχεία.

Ο ιδιοκτήτης του κλαμπ, Γιαννάκος Μουρλάς τόνισε στο newsit.gr: «Δεχτήκαμε απειλές αλλά δεν υποκύψαμε. Προσπαθήσαμε να τους απομακρύνουμε με πολύ ευγενικό τρόπο. Ήταν έξαλλοι έβριζαν και απειλούσαν πως θα μου κάψουν το μαγαζί.

Η παρέα την αποτελούσαν άτομα ηλικίας 25 εως 30 ετών έμειναν έξω από το μαγαζί 2 ώρες και με απειλές προσπαθούσαν με το ζόρι να μπουν στο μαγαζί.» Τελικά δεν τα κατάφεραν με το επεισόδιο να κεντρίζει τις τελευταίες ώρες τις συζητήσεις στο Κυκλαδίτικο νησί.

Πάρος: Ανασφάλεια για τα κρούσματα

Το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες ο αριθμός κρουσμάτων της νόσου Covid – 19 «σκαρφάλωσε» στην Πάρο σε διψήφια νούμερα εντάσσοντας το νησί στο «πορτοκαλί» επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, σήμανε «καμπανάκι» συναγερμού στον πληθυσμό ο οποίος σπεύδει πλέον μαζικά στο Κέντρο Υγείας για να εμβολιαστεί.

Οι εικόνες αναμονής του κόσμου είναι ενδεικτικές του κλίματος έχει διαμορφωθεί. Επιπλέον, το νέο μέτρο που τίθεται σε εφαρμογή σύμφωνα με τις ανακοινώσεις (15.7.2021) του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, ότι από το Σάββατο 17 Ιουλίου όλοι οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις και στην εστίαση θα πρέπει υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα να κάνουν test, ένα rapid και ένα self που θα δηλώνουν στην ΕΡΓΑΝΗ, φαίνεται να κινητοποίησε τον κόσμο, ειδικά τους εργαζομένους του στον τουρισμό.

Έτσι λοιπόν νέοι κυρίως άνθρωποι που εργάζονται στην Πάρο στον τουριστικό τομέα, προσέρχονται να εμβολιαστούν για μια σειρά από προφανείς λόγους: Για την τους προστασία και υγειονομική ασφάλεια απέναντι στον επιθετικό ιό που πολλαπλασιάζει τα κρούσματά του, την αποφυγή συνεχών testing που κοστίζουν, αλλά και τη διασφάλιση της κοινωνικής, οικονομικής και εργασιακής ομαλότητας και ηρεμίας εν μέσω της τουριστικής σεζόν τόσο για τους ίδιους όσο και για το νησί.