«Έχουν περάσει 21 χρόνια από το ντεμπούτο μου με την Πάρμα, περίπου 9.000 ημέρες. Έχω την επιθυμία να εκπλήξω και να αποδείξω ότι είμαι αθλητής, τερματοφύλακας, ένα ξεχωριστό άτομο. ς είναι ο ς α τον οποίο προχωράω και γι΄ αυτό μου αρέσουν κάποιες προκλήσεις».

Έτσι απάντησε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν στο Sky Sport, σε μια συνέντευξη στην οποία μίλησε για την επιλογή του να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία ξεκίνησε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και η οποία παρέμεινε πάντα στην καρδιά του.

Υπάρχουν όμως πραγματικά οι προϋποθέσεις, του ζητούν να δώσει συνέχεια στην ιστορία του; «Στην ηλικία μου δεν την αμφιβολία αν είμαι τερματοφύλακας ή όχι, είμαι σίγουρος ότι μπορώ να τα πάω καλά για τα επόμενα 4-5 χρόνια», απάντησε.

«Από φυσική άποψη είμαι καλά, έχω σης αποκτήσει μια σημαντική εμπειρία. Οι αμφιβολίες υπάρχουν όταν δεν έχεις τα σωστά κίνητρα ή όταν κάνεις μια επιλογή που δεν ζεσταίνει την καρδιά σου. Εκείνη τη στιγμή ρισκάρεις να κάνεις άσχη εντύπωση, αλλά αυτό δεν το σκέφτηκα όταν διάλεξα την Πάρμα».

Και πώς ελήφθη αυτό στην ομάδα της Εμίλια-Ρομάνια; «Για νεότερους μπορεί να περίεργο, τόσο για τον 43χρονο άνδρα, αλλά και για τον παίκτη που μπαίνει σε ένα παρόμοιο πλαίσιο», απάντησε.

«Ωστόσο, θα πρέπει να έχω κάποια ταπεινοφροσύνη για να μπορέσω να δημιουργήσω σχέσεις με τα παιδιά. Ο πάγος έσπασε μετά την πρώτη μέρα, ζούμε σε μια όμορφη ατμόσφαιρα φιλίας και θετικότητας».