Φτωχότερο έγινε το ελληνικό τραγούδι με τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλο. Η αισθαντική φωνή του σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή σίγησε για πάντα.

Ο πολιτικός κόσμος με μηνύματα αποχαιρετά τον Τόλη Βοσκόπουλο τον τραγουδιστή που έγραψε την δική του ιστορία.

Η Φώφη Γεννηματά με ανάρτηση στα social media αναφέρει χαρακτηριστικά. «Το ελληνικό λαϊκό τραγούδι έχασε έναν γνήσιο εκφραστή του. Η μοναδική φωνή του Τόλη Βοσκόπουλου, σφράγισε μια ολόκληρη εποχή. Τραγούδησε τα πάθη και τον έρωτα αυθεντικά και λαϊκά, όπως τα ζούσε. Γι’ αυτό και αγαπήθηκε τόσο πολύ. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΚΚΕ: «Κέρδισε την λατρεία του κόσμου, τον οποίο πάντα σεβόταν»

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ εκφράζοντας την θλίψη του για την απώλεια του σπουδαίου ερμηνευτή του λαϊκού πενταγράμμου Τόλη Βοσκόπουλου.

«Γεννημένος στις 26 Ιουλίου 1940 στην Κοκκινιά, ο Τόλης Βοσκόπουλος, άφησε με την παρουσία του και τις χαρακτηριστικές ερμηνείες του, αρχικά στον κινηματογράφο και από το 1968 και μετά στο τραγούδι, το δικό του “ανεπανάληπτο” ίχνος. Συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες, ερμήνευσε αξέχαστες επιτυχίες και κέρδισε την λατρεία του κόσμου, τον οποίο πάντα σεβόταν, όπως όλοι οι αυθεντικοί λαϊκοί καλλιτέχνες» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος. Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Τόλη Βοσκόπουλου.

Γατρομανωλάκης: «Ο θάνατος του  σηματοδοτεί ένα τέλος εποχής»

Τον μεγάλο τραγουδιστή αποχαιρέτησε και ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης. «Ο θάνατος του Τόλη Βοσκόπουλου σηματοδοτεί ένα τέλος εποχής» αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμα του για να συμπληρώσει. «Αυτός ο ξεχωριστός καλλιτέχνης που λατρεύτηκε από το κοινό όσο λίγοι, από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες για πάνω από 50 χρόνια σφράγισε το ελληνικό τραγούδι. Η ιδιαίτερη παρουσία του και η ερμηνευτική του δεινότητα, σε συνδυασμό με την φωνή και το ταλέντο του τον έκαναν να ξεχωρίσει αμέσως και να καθιερωθεί ως μοναδικός. Μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φωνές αλλά και ένας άνθρωπος με βαθιά ευγένεια και ποιότητα που του χάρισαν τον τίτλο του “πρίγκιπα”. Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο του, Άντζελα Γκερέκου και στην οικογένειά του, σε όλους τους οικείους του και στους αναρίθμητους φίλους και θαυμαστές του» καταλήγει ο κ. Γιατρομανωλάκης.