Η πρώτη δοκιμασία αποχώρησης για το φετινό MasterChef είναι γεγονός και ήταν μια δοκιμασία αντιγραφής ενός πιάτου με χοιρινό, πολέντα, πουρέ και σάλτσα καφέ.

Οι παίκτες είχαν 75 λεπτά στη διάθεσή τους για να μαγειρέψουν.

Η Κωνσταντίνα μπήκε στην κουζίνα με το τυχερό της κασκόλ του Πανιωνίου, ο Σερόπ για άλλη μια φορά έβαλε τα κλάματα στο booth αφιερώνοντας  τη μάχη του στην οικογένειά του

Η καμπάνα για την πρώτη δοκιμασία αποχώρησης έκρυβε ένα χοιρινό φιλέτο με πολέντα με τον Σερόπ να μην γνωρίζει την πολέντα και τον Τζιοβάνι στον εξώστη να εξηγεί στη Βίλλη τι είναι.

«Υπάρχει τρόπος μαγειρικός που θα τους πετάω έξω» είπε ο Νίκος Σκορδάκης, ο κάτοχος της κάρτας ασυλίας, ο οποίος δεν την χρησιμοποίησε υπέρ κάποιου παίκτη.

Αποκάλυψε ότι παίκτες τον πλησίασαν με φιλικές διαθέσεις λόγω της κάρτας, με τη Μαρίνα να ομολογεί ότι ήταν μία από αυτούς.

Το τυχερό κασκόλ του Πανιωνίου

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είχε μια ιδιαίτερη συνομιλία με την Κωνσταντίνα για το θέμα του κασκόλ ρωτώντας την πότε πρωτοεμφανίστηκε για πρώτη φορά κασκόλ  του Πανιωνίου στην τηλεόραση και ήταν στους «Μεν και δε» όπως  την ενημέρωσε.

Τα τελευταία λεπτά πριν λήξει ο χρόνος της πρώτης δοκιμασίας αποχώρησης είχε ένταση αλλά όλοι οι παίκτες κατάφεραν να βγάλουν πιάτο.

Το ενδιαφέρον στράφηκε στη δήλωση του Πάνου, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «ήρθα λίγο με πολύ τουπέ αλλά μου κόπηκαν τα πόδια όταν ήμουν προτεινόμενος για αποχώρηση».

Η δε Χριστίνα φαίνεται ότι έχει κάνει συμφωνία με την Ανούς ότι θα της μαγειρεύει για μια βδομάδα και εκείνη θα της κάνει μασάζ.

Οι κριτές δοκίμασαν και τα 4 πιάτα και σε όλα βρήκαν τις λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά.

Την ίδια στιγμή στο σπίτι, οι παίκτες έκαναν τα δικά τους πηγαδάκια και σχολίαζαν όσα είδαν. Ο Παναγιώτης έθεσε ένα ζήτημα που σίγουρα θα απασχολήσει το σπίτι και αυτό ήταν της καθαριότητας που το συνέδεσε με τη μαγειρική.

Παράλληλα, Παύλος, Νίκος, Παναγιώτης και Ανούς δήλωσαν ότι δεν ήθελαν να γυρίσει ο Πάνος.

Σώθηκαν τα κορίτσια, εκτός ο Σερόπ

Οι κριτές ενδιαφέρθηκαν να μάθουν πόσο βοήθησε ο εξώστης σε αυτή την πρώτη δοκιμασία και έτσι φάνηκαν ήδη οι πρώτες συμμαχίες.

Αυτό όμως που προσπάθησαν να κάνουν είναι να εκμαιεύσουν από τους παίκτες τις αστοχίες τους με τον Σερόπ και τον Πάνο να ομολογούν στο τέλος τι ξέχασαν.

Η πρώτη που γύρισε σπίτι ήταν η Κωνσταντίνα, με τον Πάνο να ρίχνει μπηχτές ότι ο πουρές της δεν είχε ένα συστατικό άρα δεν ήταν σωστό.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς έκανε παρατήρηση στη Χριστίνα το γεγονός ότι παράψησε από τη μία πλευρά το ψαρονέφρι και προσπάθησε να το κρύψει πράγμα που δεν άρεσε και στους άλλους κριτές αν και βρήκαν τα υπόλοιπα στοιχεία του πιάτου πολύ καλά.  Ήταν η δεύτερη που γλίτωσε από την αποχώρηση.

Η αποχώρηση παίχτηκε μεταξύ Σερόπ και Πάνου.

Οι κριτές δήλωσαν ότι οριακά αυτός που έπρεπε να φύγει είναι ο Σερόπ και του αναγνώρισαν ότι ήταν τίμιος και ειλικρινής σε αντίθεση με τον Πάνο.

Έτσι, ο παίκτης ήταν ο πρώτος που έφυγε από τον 5ο κύκλο του MasterChef, όπως ήρθε, κλαίγοντας!