Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποχώρησης έλαβε σήμερα και επίσημη υπόσταση, με τον Νταβίντ Αλάμπα να ανακονώνει σε συνέντευξη Τύπου την αποχώρησή του από την Μπάγερν Μονάχου στο τέλος της φετινής περιόδου.

Ο Αυστριακός αμυντικός άσος των Βαυαρών διευκρίνισε ότι ο λόγος που υπαγόρευσε την απόφασή του δεν είναι οικονομικός, ενώ απέφυγε να αποκαλύψει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αν και όλες οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει «κλείσει» ήδη στη Ρεάλ.

«Αποφάσισα να κάνω κάτι νέο. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, γιατί βρισκόμουν εδώ για 13 χρόνια», δήλωσε ο Αλάμπα. «Έχω ακόμη 4, 5, 6 ή 7χρόνια να παίξω ποδόσφαιρο και σκεφτόμουν πώς θα ήθελα να είναι η καριέρα μου. Θέλω επιπλέον να εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής».

Ο Αλάμπα εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπάγερν το 2008 και δεν έφυγε ποτέ, με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα δανεισμού στη Χοφενχάιμ, ενώ μετράει πάνω από 400 συμμετοχές με τον μεγάλο γερμανικό σύλλογο.

Με τη φανέλα της Μπάγερν ο Αλάμπα έχει κατακτήσει τα πάντα σε αυτά τα χρόνια: δύο Champions League, άλλα τόσα ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων, εννέα πρωταθλήματα, έξι Κύπελλα και τρία σούπερ καπ Γερμανίας.