Το ποσό των 10 ατ. δολαρίων δώρισε ο Μάκιλ Τζόρνταν προκειμένου να ανεγερθούν δύο ιατρικές κλινικές, που θα τεθούν σε στις αρχές του επόμενου έτους, σε ανασφάλιστες υποβαθμισμένες κοινότητες στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Καρολίνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Air Jordan» δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, καθώς στο παρελθόν είχε δωρίσει άλλα 7 ε. δολάρια α τη δημιουργία οικογενειακών κλινικών στη Σάρλοτ, προκειμένου να υποστηρίξει τις ευάλωτες κοινότητες.

«Είμαι περήφανος που συνεργάζομαι για άλλη μια φορά με τη Novant Health για να επεκτείνουμε το μοντέλο της και να προσφέρουμε καλύτερη πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες στην πατρίδα μου», δήλωσε ο 57χρονος και συνέχισε:

«Όλοι πρέ να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, ανεξάρτητα από το πού ζουν και αν έχουν ή όχι ασφάλιση. Το Γουίλμινγκτον κατέχει μια ιδιαίτερη στην καρδιά μου και είναι πραγματικά ευχάριστο να μπορώ να επιστρέψω στην κοινότητα που με στήριξε σε όλη μου τη ζωή».

Τον , ο «αέρινος» είχε δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε οργανισμούς αφιερωμένους στη διασφάλιση της φυλετικής ισότητας.