O Κίμπαλ Μασκ, αδελφός του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Έλον Μασκ, αποφάσισε να πουλήσει 30.000 μετοχές της αμερικανικής βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συνολικής αξίας 25,6 εκατ. δολαρίων.

Ο Κίμπαλ ο οποίος είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, δεν είναι ο πρώτος ο οποίος πούλησε τόσες πολλές μετοχές της εταιρείας. Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και ο  σκηνοθέτης Αντόνιο Γκαρσία, ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε πουλήσει 150.000 μετοχές, όπως αναφέρει δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNBC.

Η συναλλαγή του Κίμπαλ Μασκ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, με τη μέση τιμή πώλησης να διαμορφώνεται στα 850 δολάρια ανά μετοχή. Αποτέλεσμα της πώλησης ήταν η πτώση της μετοχής της Tesla κατά 5,3%.

Η εισηγμένη στον δείκτη S&P 500, η οποία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, σε επίπεδο χρηματιστηριακής αξίας, έχει καταγράψει άλμα της τάξης του 400% μέσα σε 12 μήνες.

Η πώληση αντιπροσωπεύει περίπου το 5% του μεριδίου μετοχών του Κίμπαλ Μασκ στην Tesla. Σύμφωνα με την FactSet, τον περασμένο Οκτώβριο κατείχε 600.000 μετοχές, γεγονός που τον καθιστούσε τον πέμπτο μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας.