Με μια κίνηση ο αδελφός του Έλον Μασκ “έριξε” τη μετοχή της Tesla

O Κίμπαλ Μασκ, αδελφός του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Έλον Μασκ, αποφάσισε να πουλήσει 30.000 μετοχές της αμερικανικής βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συνολικής αξίας 25,6 εκατ. δολαρίων.

Ο Κίμπαλ ο οποίος είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, δεν είναι ο πρώτος ο οποίος πούλησε τόσες πολλές μετοχές της εταιρείας. Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και ο  σκηνοθέτης Αντόνιο Γκαρσία, ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε πουλήσει 150.000 μετοχές, όπως αναφέρει δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNBC.

Η συναλλαγή του Κίμπαλ Μασκ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, με τη τιμή πώλησης να διαμορφώνεται στα 850 δολάρια ανά μετοχή. Αποτέλεσμα της πώλησης ήταν η πτώση της μετοχής της Tesla κατά 5,3%.

Η εισηγμένη στον δείκτη S&P 500, η οποία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, σε επίπεδο χρηματιστηριακής αξίας, έχει καταγράψει άλμα της τάξης του 400% μέσα σε 12 μήνες.

Η πώληση αντιπροσωπεύει περίπου το 5% του μεριδίου μετοχών του Κίμπαλ Μασκ στην Tesla. Σύμφωνα με την FactSet, τον περασμένο Οκτώβριο κατείχε 600.000 μετοχές, γεγονός που τον καθιστούσε τον πέμπτο μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα

Αφήστε ένα σχόλιο