Για την κακή κατάσταση των αγωνιστικών χώρων στα ελληνικά γήπεδα αναφέρθηκε ιδιαίτερα ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του με τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής (19:30) «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μιλώντας στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA, δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στο διαιτητή που δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του αγώνα Κυπέλλου, ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός, ενώ το ματς με τον «αιώνιο» αντίπαλο τόννισε ότι τον ενδιαφέρει σε τι κατάσταση είναι η δική του ομάδα και όχι ο αντίπαλος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί μετά τα γεγονότα της αναβολής του χθεσινού αγώνα κυπέλλου μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκού, νομίζω πως έχει έρθει η στιγμή για να γυρίσουμε σελίδα στο ποδόσφαιρο και να διορθώσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει ως σήμερα.

Το ποδόσφαιρο χρειάζεται τα σωστά γήπεδα για να δούμε ανάλογο θέαμα. Συγχαρητήρια στον κύριο Παπαδόπουλο (σ.σ. ήταν ο του αγώνα) που πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ελπίζουμε να είναι η αρχή της λύσης ενός μεγάλου προβλήματος και να το κοιτάξουν όλοι με θάρρος. Ελπίζουμε η χθεσινή αναβολή να μην είναι κάτι πρόσκαιρο και περιστασιακό που έχει κάποια άλλη σκοπιμότητα», είπε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός και συνέχισε:

«Δεν με απασχολεί αν ο Παναθηναϊκός είναι ξεκούραστος. Εγώ θέλω όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό να παρουσιάζουμε ωραίο θέαμα. Θέλουμε και ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται σε καλή κατάσταση ώστε να παρουσιάσει ένα θέαμα.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διακινδυνεύεται η ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Δεν πρέπει να προκαλούνται τραυματισμοί, ούτε να πραγματοποιούνται ματς σε ακατάλληλα γήπεδα.»

Προέτρεψε δε την Ομοσπονδία ν΄ ασχοληθεί με το πρόβλημα: «Η ΕΠΟ πρέπει να το κοιτάξει. Αν το ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει να είναι ποιοτικό και ανταγωνιστικό και όμορφο πρέπει να βελτιωθούν οι αγωνιστικοί χώροι. Είναι πολλοί που παρουσιάζουν προβλήματα και είναι άσχημο να γίνονται ματς σε αυτά τα γήπεδα.

Δεν επιτρέπεται σε ομάδες όπως ο να παρουσιάζουν το ποδόσφαιρο που θέλουν. Δεν μας απασχολεί ο Παναθηναϊκός, αλλά η δική μας ομάδα.

Εμείς θέλουμε καλό αγωνιστικό χώρο για να μπορέσουμε να δείξουμε το αγωνιστικό μας πρόσωπο. Η ΕΠΟ πρέπει να κατανοήσει πως όλα τα ματς πρέπει να γίνονται σε καλούς αγωνιστικούς χώρους.

ν Ελλάδα υπάρχει ένα μείζον πρόβλημα. Πλέον βρίσκεται στη 18η θέση (στην ειδική βαθμολογία της UEFA), έχει χάσει πολύτιμο έδαφος και βρίσκεται πίσω από χώρες πιο αδύναμες, όπως η ς. Δεν μου αρέσει η ανισορροπία σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις. Δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή.

Δείτε τον αγωνιστικό χώρο όταν ο Ολυμπιακός έπαιξε στη Λαμία και τον αγωνιστικό χώρο του ματς των Ιωαννίνων με τον Άρη. Θα εξακριβώσετε πως υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αποφάσεις για το αν πρέπει να γίνει ένα παιχνίδι και σε ποιο . Όλες οι ομάδες πρέπει να παίζουν σε καλούς αγωνιστικούς χώρους.»