Τα περισσότερα από τα προγραμματισμένα έργα υ στον κόσμο και το μεγαλύτερο των σχετικών επενδύσεων αυτή τη δεκαετία αναμένεται να είναι στην Ευρώπη. Η γηραιά ήπειρος αγωνίζεται να αυξήσει τα καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα για να επιτύχει ς κλιματικούς στόχους .

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστήσει το υδρογόνο βασικό παράγοντα για την εξάλειψη των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050. Τα σχέδια προβλέπουν την εγκατάσταση 40GW ηλεκτρολυτών αυτήν τη δεκαετία. Η ηλεκτρική ενέργεια που θα χρησιμοποιείται πρέπει να προέρχεται 100% από .

Η ΕΕ διαθέτει σήμερα λιγότερα από 0,1 GW ηλεκτρολυτών και στοιχηματίζει στην ταχεία ανάπτυξη . Ο σκοπός είναι να χρησιμοποιείται το υδρογόνο στις χαλυβουργίες, στις μεταφορές και στις χημικές βιομηχανίες. Στις τελευταίες χρησιμοποιείται ήδη υδρογόνο. Το ανανεώσιμο υδρογόνο που παράγεται από ορυκτά καύσιμα. Στην εν λόγω χρησιμοποιείται η τεχνολογία δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα.

Εάν υλοποιηθούν όλα τα προγραμματισμένα έργα, η του Hydrogen Council αναφέρει ότι οι παγκόσμιες επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια αυτήν τη δεκαετία, περίπου 1,4% των συνολικών επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα, με την Ευρώπη να προσελκύει περίπου το 45% του συνόλου. Η πλειονότητα αυτών βέβαια, δεν έχουν ακόμη εξασφαλιστεί.

Ο εκτελεστικός του Hydrogen Council Ντάριλ Γουίλσον απέδωσε το προβάδισμα της Ευρώπης σε πρώιμες επενδύσεις σε αλυσίδες εφοδιασμού υδρογόνου και έργα όπως τα τρένα με καύσιμα υδρογόνου της Γερμανίας, καθώς και πολιτικές για την κλιματική αλλαγή.

Η έκθεση επισήμανε επίσης, τις τεράστιες προκλήσεις που αναμένονται για την κλιμάκωση της παραγωγής υδρογόνου, την κατασκευή οδομών μεταφοράς και αποθήκευσης και την μαζική επέκταση  της ανανεώσιμης ος για την παραγωγή του καυσίμου.

Εάν συμβεί αυτό, το ανανεώσιμο υδρογόνο θα μπορούσε να επιτύχει την ισοτιμία κόστους με τα ορυκτά καύσιμα έως το 2028 σε περιοχές με άφθονη φτηνή ανανεώσιμη ισχύ.