Νέο κύκλο δράσεων, στα ολιγοθέσια Δημοτικά σχολεία Κρήτης, ξεκίνησε το ινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά», μετά από την επιτυχημένη ολοκλήρωση των «τηλεταξιδιών» του στα ακριτικά νησιά της ς μας.

Ο Ολυμπιονίκης μπάσκετ, Γλυνιαδάκης «επισκέφθηκε» για μία διδακτική ώρα, μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών, τα Δημοτικά των χωριών Ασκύφου και Ανώπολης Σφακίων, του νομού .

Η σύνδεση, μάλιστα, ήταν ταυτόχρονη,  ώστε να συνομιλήσει με όσο το δυνατόν περισσότερους μικρούς μαθητές.

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης τόνισε αρχικά τα κοινά βιωματικά στοιχεία που τον ενώνουν με τα συγκεκριμένα παιδιά, ώς μεγάλωσε στα Σφακιά και παράλληλα με το σχολείο δεν παρέλειπε να βοηθά την οικογένειά του στις αγροτικές και κτηνοτρικές .

Τους εξομολογήθηκε ότι το μπάσκετ το γνώρισε στην ηλικία των 10 ετών και πως μέχρι τότε δεν είχε καμία επαφή με τον αθλητισμό. Όμως, το ταλέντο του, σε συνδυασμό με σκληρή προσπάθεια, τον οδήγησαν να ζήσει εμπειρίες που ούτε καν τις φανταζόταν.

Τόνισε ότι μέσα από το μπάσκετ κατάφε να ταξιδέψει, να γνωρίσει νέους πολιτισμούς, να ξένες γλώσσες και να βιώσει μοναδικές εμπειρίες.

Οι μικροί μαθητές, ενθουσιασμένοι από τα βιώματα του Ολυμπιονίκη μας, έκαναν ερωτήσεις για την αθλητική του σταδιοδρομία. Εντυπωσιάστηκαν, μάλιστα, όταν τους έδειξε και Κύπελλο της Euroleague, που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το 2012.

Τα παιδιά των δύο Δημοτικών σχολείων θα παραλάβουν, εντός των επόμενων ημερών, αθλητικό εξοπλισμό από τον αρωγό της συγκεκριμένης δράσης, την ομάδα μπάσκετ ΑΓΟ Ρεθύμνου (Rethymno Cretan Kings).