Δράμα δίχως τέλος στη Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 1.333 ασθενείς από κορονοϊό και διαγνώστηκαν 41.411 κρούσματα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής ανέχεται ως εδώ σε 551.835 νεκρούς επί συνόλου 19,7 εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Η χώρα των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει επισήμως τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 75 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 7.903 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Πάνω από 7.900 κρούσματα και 75 θάνατοι στην Κούβα

Την ίδια ώρα ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Κούβα έχει φθάσει συνολικά τους 2.492 νεκρούς και 349.055 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, τόνισε πως τις τελευταίες έξι ημέρες τα κρούσματα ξεπερνούν το επίπεδο των 6.000, κάτι που απέδωσε στα πιο μολυσματικά παραλλαγμένα στελέχη του ιού.

Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας, μέρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα «δραματική» την αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων στην Κούβα. Πάντως, παρά τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, ο απολογισμός στη χώρα παραμένει χαμηλός σε σύγκριση με αυτούς άλλων κρατών της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Η επαρχία της Αβάνας, της πρωτεύουσας των 2 εκατ. κατοίκων, κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων το προηγούμενο 24ωρο (1.552), ακολουθούμενη από τη δυτική επαρχία Ματάνσας (993) και τη Σιέγο δε Άβιλα (901).

Ως χθες πάνω είχαν χορηγηθεί πάνω από 8,9 εκατ. δόσεις των εγχωρίως παραγόμενων εμβολίων Abdala και Soberana 2. Πάνω από από 2,4 εκατ. πολίτες της Κούβας (επί συνόλου πληθυσμού 11,3 εκατ.) έχουν λάβει και την τρίτη συνιστώμενη δόση.

Σκοπός της Αβάνας είναι να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού μέσα στον Αύγουστο.

Διαβάστε ακόμα

Αφήστε ένα σχόλιο