Δημοσκόπηση

Την… φωτογραφία της στιγμής και των διαθέσεων του λογικού σώματος δείχνουν οι τάσεις της MRB που αποτυπώνουν τις προσεις των ψηφοφόρων και στην δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,8% στο ερώτημα σχετικά με την πρόθεση ψήφου.

Έτσι, το κυβερνών κόμμα προηγείται με διαφορά της τάξης των 13 μονάδες του , που έπεται με ποσοστό 23,8%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 7,1%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,2% κι η Ελληνική Λύση με 3,5%. Τέλος, το ΜέΡΑ25 με 3%.

Οι πολίτες δείχνουν να εδραιωμένη άποψη πως στις εκλογές πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί η ΝΔ και στην λεγόμενη «παράσταση νίκης» το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει 54,7% και προηγείται με 36 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 18,7%, αν και η διαφορά έχει μειωθεί το 42,8% μεταξύ των δύο κομμάτων όπως είχε καταγραφεί από την MRB τον Δεκέμβριο του 2020.

Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε από τους καλύτερους υπουργούς και ποια είναι η εικόνα σας για το έργο του, οι πολίτες δίνουν την υψηλότερη βαθμολογία στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Δεύτερος δημοφιλέστερος ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας και τρίτος υπουργός με τις περισσότερες… θετικές ψήφους των πολιτών ο υπουργός Ψηφιακής Δια Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τη 10άδα των δημοφιλέστερων υπουργών συμπληρώνουν κατά σειρά οι: Χρήστος Σταϊκούρας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μάκης Βορίδης και Άδωνις .