Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, στο Κατάρ, θα διεξαχθεί παρουσία κοινού, «ελπίζουμε με πλήρη γήπεδα, αλλά ίσως και με μέτρα κατά της Covid».

Η δήλωση έγινε στην Ντόχα από τον πρόεδρο της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, σύμφωνα με τον οποίο «είναι πιθανό, τότε, να ληφθούν προληπτικά μέτρα».

«Νομίζω ότι από τώρα έως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα πρέπει να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις σήμερα. Θα χρειαστεί ακόμα κάποιος χρόνος, αλλά από εδώ μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο υπάρχουν ακόμα σχεδόν δύο χρόνια και ελπίζουμε ότι εν τω μεταξύ τα πράγματα θα είναι σχεδόν στο φυσιολογικό», είπε ο Ινφαντίνο.

«Και εάν ορισμένες από τις χώρες έχουν δυσκολίες με τα εμβόλια, σίγουρα θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το ρόλο μας για να τα βοηθήσουμε. Αλλά επαναλαμβάνω ότι έχουν απομείνει σχεδόν δύο χρόνια, και ελπίζω ότι όταν έρθει η ώρα, όλοι θα έχουν εμβολιαστεί», πρόσθεσε.

Ο Ινφαντίνο υπογράμμισε τότε ότι «το ποδόσφαιρο έχει ξαναρχίσει, αφού σταμάτησε σχεδόν σε όλο τον κόσμο. 100% ασφάλεια δεν υπάρχει, αλλά θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να φτάσουμε πολύ κοντά».