Τα κρούσματα στο γηροκομείο του Βόλου έχουν γίνει πλέον 12 και η κόκκινο για την επόμενη μέρα. Οι υπάλληλοι που δηλώνουν αρνητές δεν αλλάζουν στάση…

προκήρυξη θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού και γενικών καθηκόντων, θα αντιμετωπίζει η Διοίκηση του Γηροκομείου Βόλου (ΝΠΙΔ) το πρόβλημα που ανέκυψε μετά την άρνηση εμβολιασμού της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων (επί συνόλου 55 εργαζομένων, μόλις οι 20 έχουν εμβολιαστεί) πράξη που ως αποτέλεσμα την μόλυνση με τον SARS COV-2, μέχρι αυτή την ώρα οκτώ, εμβολιασμένων ηλικιωμένων και τεσσάρων εργαζομένων.

Δύο από τους ηλικιωμένους (ένας άνδρας και μία γυναίκα) νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Βόλου. Όπως υποστήριξε ο Παύλος Πάνου, Πρόεδρος του Γηροκομείου στην ΕΡΤ: “οι εκκλήσεις τους ανεμβολιάστους εργαζόμενους είναι επανειλημμένες, αλλά δυστυχώς η απόκριση είναι αρνητική, ακόμα και τώρα που έχουμε περιστατικά επιμόλυνσης και κυβερνητική απόφαση περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για εργαζόμενους που προσφέρουν υπηρεσίες σε ηλικιωμένους.

Επανήλθαμε και αυτή την εβδομάδα μοιράζοντας ερωτηματολόγια στους εργαζόμενους, αλλά δυστυχώς και πάλι, δεν έχουμε αλλαγή στάσης. Θέλω να διαβεβαιώσουμε τους συγγενείς των ηλικιωμένων, κάνουμε το καλύτερο δυνατό και φροντίζουμε για να παραμείνουν υγιείς.

Έχουμε λάβει όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης και εκείνο με και από κείνους. Να κάνουν λίγη υπομονή, να εξακολουθήσουν να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους μέσω της τεχνολογίας- φροντίσαμε έγκυρα να έχουν αυτή τη δυνατότητα- και όλα θα πάνε καλά. Το Γηροκομείο θα εξακολουθήσει να φροντίζει και να παρέχει υπηρεσίες στους ενοίκους του”

Ο κ. Πάνος επεσήμανε ότι θα έπρεπε να έχει αποφασιστεί πολλούς μήνες ο υποχρεωτικός εμβολιασμός που ανακοινώθηκε από την για τις 16 Αυγούστου. «Όταν υπηρετείς τον ηλικιωμένο, έχεις υποχρέωση να εμβολιαστείς. Δυστυχώς κι εγώ περίμενα να είναι πιο άμεσο και απαιτητό από την Πολιτεία. Έτσι όπως έγινε οι μισοί περιμένουν να φύγουν με αναστολή και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις», επισήμανε ο ίδιος.