Βρήκαν το μαύρο κουτί του μοιραίου C-130

Βρέθηκε το κουτί του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συνετρίβη την Κυριακή (04.07.2021) στις Φιλιππίνες με τραγικό απολογισμό πάνω από 52 νεκρούς 51 τραυματίες.

Το κουτί αναμένεται να δώσει απαντήσεις στο γιατί έπεσε το C-130 στις Φιλιππίνες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 49 στρατιωτικοί τρεις στο έδαφος. Ανάμεσα στα θύματα είναι ο πιλότος του αεροπλάνου, ο οποίος ήταν εξαιρετικά πεπειραμένος και αυτού του τύπου τα αεροσκάφη.

Τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού έκανε γνωστό ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των Φιλιππίνων, υποστράτηγος Σιριλίτο Σομπεχάνα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Το μεταγωγικό, που κατασκευάζει η αμερικανική Lockheed, μετέφερε μέλη των ένοπλων δυνάμεων που επρόκειτο να πάρουν μέρος σε επιχειρήσεις εναντίον τζιχαντιστών. από τον διάδρομο μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του νησιού Χολό. Ο στρατός ανέφερε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπέστη επίθεση.

Η Σουλού, επαρχία 950 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, της Μανίλας, αποτελεί εστία της δράσης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ.

Διαβάστε ακόμα

Αφήστε ένα σχόλιο