Ακριβά θα στοιχίσει στον ΣΚΑΪ το «Big Brother» καθώς το ΕΣΡ επέβαλλε πρόστιμο 150.000 ευρώ στο κανάλι για δύο περιστατικά έλαβαν χ στο ριάλιτι.

Πρόστιμο της τάξεως των 150.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο ΣΚΑΪ για δύο περιστατικά που έγιναν στο σπίτι «Big Brother».

Big Brother: Βαριά καμπάνα στο κανάλι του Φαλήρου από το ΕΣΡ

Το πρώτο αφορά παίκτη που μίλησε για «βιασμό» και γενικά για προτροπή σε σεξουαλική βία έναντι , σε απόσπασμα που μεταδόθηκε τον Σεπτέμβριο, με το κανάλι να τιμωίται με 30.000 ευρώ για «μετάδοση ποιοτικά υποβαθμισμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου», 30.000 ευρώ για «παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της αξίας του ανθρώπου» και 30.000 ευρώ για «προβολή συμπεριφορών που υποτιμούν το γυναικείο φύλο».

Το δεύτερο περιστατικό αφορά τσακωμούς και ύβρεις μεταξύ παικτών και απειλή για χειροδικία, που μεταδόθηκε τον Δεκέμβριο. Για αυτό το συμβάν ο τηλεοπτικός σταθμός καλείται να καταβάλλει 30.000 ευρώ για «προβολή υποβαθμισμένου ποιοτικά προγράμματος» και 30.000 ευρώ για «μετάδοση σε που συνηθίζουν να παρακολουθούν τηλεόραση οι ανήλικοι προγράμματος που μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στην ηθική και πνευματική τους ανάπτυξη».

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο απέρριψε τους ισχυρισμούς του ΣΚΑΪ, που υποστήριξε ότι η ανεξάρτητη αρχή δεν είναι αρμόδια να ελέγξει την περίπτωση (περί «») διότι μεταδόθηκε μόνο διαδικτυακά, ότι το ΕΣΡ κρίνει αμερόληπτα το κανάλι, ότι οι ύβρεις που ακούστηκαν (στη δεύτερη περίπτωση) ήταν ολιγόλεπτες και μεμονωμένες και πως οι παρουσιαστές του ΣΚΑΪ που τις αναπαρήγαγαν ήταν επικριτικοί σε .