Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι «βαθιά ανήσυχη» όσον αφορά την πως οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ χθες Σάββατο διαδηλωτών στη και για το συνεχιζόμενο κύμα συλλήψεων και κατατρεγμού διαδηλωτών και άλλων, ανέφερε μέσω Twitter ο πρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Νεντ Πράις.

«Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Βιρμανίας», ανέφερε ο κ. Πράις, χρησιμοποιώντας την ιστορική ονομασία της σημερινής Μιανμάρ.

Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και τουλάχισ 30 τραυματίστηκαν το Σάββατο στο Μανταλέι, στην κεντρική Μιανμάρ, από πυρά των δυνάμεων επιβολής του νόμου, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά της στρατιωτικής χούντας, στα πιο αιματηρά επεισόδια μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

Εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες αναπτύχθηκαν σε ένα ναηγείο στη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, εγείροντας φόβους για συλλήψεις εργαζομένων που κινητοποιηθεί κατά του πραξικοπήματος. Διαδηλωτές χτυπούσαν κατσαρολικά σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν συλλήψεις, ενώ ορισμένοι πέταξαν αντικείμενα ενν της αστυνομίας, η οποία στη συνέχεια άνοιξε πυρ.