Διαδικασίες ψηφοφορίες είχε το αποψινό Survivor, καθώς με τη νίκη της μπλε ομάδας, η κόκκινη κλήθηκε να αποφασίσει ποιος παίκτης θα τεθεί στη διάθεση του κοινού για την παραμονή του, αλλά και οι Πάνος Καλίδης και Γιώργος Κόρομι, υπέδειξαν από έναν συμπαίκτη τους να είναι υποψήφιος προς αποχώρηση.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την ψηφοφορία της κόκκινης ομάδας, με την Ανθή Σαλαγκούδη να ψηφίζει τον Τριαντάφυλλο λέγοντας ότι λαϊκίζει για να γίνει αρεστός αλλά και για το ότι μίλησε για την οικογένειά της. Η Καρολίνα ψήφισε τον Κώστα Παπαδόπουλο και για αγωνιστικούς λόγους αλλά και για το ότι προσπάθησε να την κατευθύνει για την ψήφο της. Ο Περικλής Κονδυλάτος ψήφισε τον Γιώργο Κοψιδά και τον κατηγόρησε για δικτατορικές πράξεις.

Η Σοφία ψήφισε τη Μαριάνθη γιατί γνωρίζει ότι δεν θα παρεξηγηθεί, ενώ ο Γιώργος Κοψιδάς ψήφισε την Ανθή Σαλαγκούδη και για αγωνιστικούς αλλά και για λόγους συμβίωσης.

Η Ανθή Σαλαγκούδη είναι η δεύτερη υποψήφια προς αποχώρηση με 6 ψήφους. «Αναμενόμενο ήταν αλλά κι εγώ αν ψήφιζα αγωνιστικά… Τα καταλαβαίνω τα παιδιά, δεν κατάφερα να φέρω νίκη στην ομάδα, είχα και πρόβλημα υγείας. Λογικό είναι να με ψηφίζουν αγωνιστικά. Εγώ είμαι παίκτης ψυχολογίας. Όταν ήμουν κάθε βδομάδα προτεινόμενη το κίνητρό μου μειωνόταν», δήλωσε.

Ο Πάνος Καλίδης ψήφισε τον Chris Σταμούλη, όπως ήταν αναμενόμενο.

Ο Γιώργος Κόρομι ήταν ανάμεσα στο δίλημμα Κώστα Παπαδόπουλου και Περικλή Κονδυλάτου για αγωνιστικούς λόγους, όμως επειδή είναι στο ίδιο επίπεδο, κατέληξε στον δεύτερο, επειδή ο Κώστας προσφέρει περισσότερα στην καλύβα.

Ως εκ τούτου σε διαδικασία αποχώρησης μπήκαν ο Αλέξης Παππάς, ο Chris Σταμούλης, η Ανθή Σαλαγκούδη και ο Περικλής Κονδυλάτος.

«Από τη στιγμή που ο Τζέιμς έδωσε γραμμή να ψηφιστεί ή ο Αλέξης ή εγώ και επειδή στην ομάδα αυτή ήταν και ο Πάνος Καλίδης ήταν αναμενόμενο. Αν καταφέρουμε να μείνουμε θα τα πούμε την επόμενη εβδομάδα. Το παιχνίδι θα γίνει ενδιαφέρον αν υπάρξει αυτή η τροπή», είπε ο Τζέιμς.

«Βρέθηκε ένας πολύ καλός λόγος να μας ψηφίσουν για να μείνουν αυτοί οι πέντε στην καλύβα», είπε ο Αλέξης Παππάς.

«Εγώ προσωπικά θα πανηγυρίζω και θα χοροπηδάω αν φύγεις εσύ Αλέξη», απάντησε ο Νίκος Μπάρτζης.

Από την πλευρά του ο Περικλής δήλωσε: «Είναι η άποψη του συμπαίκτη μου και τη σέβομαι απόλυτα. Αυτή είναι η κρίση του».