Περιορισμένες πλέον οι μουσικές επιλογές των κατοίκων της Νότιας Κορέας που θέλουν να αθληθούν, καθώς σύμφωνα με τους ς κανόνες από την Covid 19 η μουσική που θα μπορεί να ακούγεται στα γυμναστήρια θα πρέπει να είναι αρκετά αργή.

Ειτερα, στους γνωστούς περιορισμούς, όπως κοινωνικές αποστάσεις και έλεγχο των ταξιδιών, η Νότια Κορέα έχει προσθέσει το προαπαιτούμενο στα γυμναστήρια να μην ακούγεται μουσική με ρυθμό πάνω από 120 beats ανά λεπτό (bpm) κατά τη διάρκεια των ομαδικών ασκήσεων όπως aerobic και spinning.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας λένε ότι το μέτρο έχει ως να αποτρέψει την γρήγορη αναπνοή ή τον ιδρώτα, αποφεύγοντας παράλληλα το κλείσιμο των γυμναστηρίων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κανόνας έχει χαρακτηριστεί γελοίος από ορισμένους υπευθύνους χάραξης πολιτικής της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έκαναν για «ανοησία» και οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων βλέπουν το μέτρο ως ελάχιστα αποτελεσματικό ή μη ρεαλιστικό να τηρηθεί.

Για τον Kang Hyun-ku, ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στη βόρεια Σεούλ, τα γρήγορα funky τραγούδια της K-pop στη λίστα αναπαραγωγής του ήταν η πρωινή του ρουτίνα.

«Η αναπαραγωγή ζωηρών τραγουδιών γίνεται για να ενθαρρύνουμε τα μέλη μας και να ανεβάσουμε τη γενική , αλλά το μεγαλύτερο ερώτημά μου είναι αν η κλασική μουσική ή τα τραγούδια των BTS έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντίκτυπο στη διάδοση του ιού» δήλωσε ο Kang.

«Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα δικά τους ακουστικά και φορητές συσκευές αυτές τις , και πώς ελέγχονται οι λίστες αναπαραγωγής τους;» σημείωσε, σύμφωνα με το Reuters.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επέβαλε αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης στη Σεούλ και τις κοντινές περιοχές από τη υτέρα, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με νέα αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, τη μεγαλύτερη από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κανόνες ορίζουν επίσης ότι η ταχύτητα στον διάδρομο στα γυμναστήρια δεν πρέπει να ξεπερνά τα 6 χιλιόμετρα την ώρα και απαγορεύεται η χρήση των ντους.