Το τελευταίο εικοσιτετράωρο Ιταλία τα κρούσματα κορωνοϊού είναι 13.532 και 311 έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 290.534 διαγνωικά τεστ, το 4,6% των οποίων προέκυψε θετικό. Χθες τα περιστατικά 13.908, με 316 νεκρούς. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, στην οι μολύνσεις είναι 2.710.819 και 93.356 έχασαν την μάχη με τον .

Στις ΜΕΘ της Ιταλίας, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, σήμερα βρίσκονται 33 λιγότεροι ασθενείς, και 236 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα (ο οποίος παρέμεινε και στην κυβέρνηση Ντράγκι) σε μήνυμά του μέσω Facebook, υπογράμμισε: «Η καταπολέμηση της πανδημίας δεν σταματά. Η διάδοση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού επιβάλλει ύψιστη προσοχή. Για τον λόγο αυτό υπέγραψα μόλις νέα απόφαση η οποία παρατείνει τους περιορισμούς, σε ό,τι αφορά τις ς από την Βραζιλία. Επιτρέπεται η επιστροφή στην Ιταλία μόνον σε όσους δια μόνιμα στην χώρα μας, ή σε άλλες, εξαιρετικές περιπτώσεις».

Ο Σπεράντσα, τέλος, πρόσθεσε ότι «η Ιταλία επέβαλε και υποχρεωτικό τεστ, με προληπτική απομόνωση, στους πολίτες που εισέρχονται στην χώρα από την Αυστρία, όπου κυκλοφορεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη».