Εξαντλημένος, αλλά απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνισή του και τη νίκη επί του Αλεξάνδτερ Ζφέρεφ, δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πλάνο που έχει στο μυαλό του για τη συνέχεια μέσα στο κλίμα πανδημίας του κορωνοϊού που βιώνει ο πλανήτης.

«Δεν μπήκα καλά στο ματς, μου πήρε χρόνο να βρω τα πατήματά του και αυτό έγινε στα τέλη του πρώτου σετ. Υπήρχαν άπειρες στιγμές στο ματς όπου το μομέντουμ άλλαξε και θα μπορούσαν να είχαν συμβεί διαφορετικά πράγματα.

Το ματς κρίθηκε στον τελευταίο πόντο. Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας που έδωσα στο τουρνουά μέχρις στιγμής. Είμαι χαρούμενος αλλά εξαντλημένος, ελπίζω να είμαι έτοιμος για το επόμενο ματς», είπε για το αγωνιστικό κομμάτι ο «Νολε», ο οποίος αναφέρθηκε και στον αντίπαλό του στους ημιτελικούς, τη μεγάλη έκπληκη του τουρνουά, Ασλάν Καράτσεφ:

«Δεν τον είχα δει να παίζει πριν το Australian Open. Έχω εντυπωσιαστεί, κάνει το μεγαλύτερο τουρνουά της καριέρας του και, από αυτά που έχω δει, πρόκειται για πολύ καλό παίκτη που παίζει κυριαρχικό τένις. Ανυπομονώ να παίξουμε για πρώτη φορά» επισήμανε ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου.

Με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου, ο Τζόκοβιτς μίλησε γι΄ αρκετή ώρα για το πώς θα συνεχιστεί η σεζόν μέσα σε συνθήκες καραντίνας προτείνοντας και ραγδαίες αλλαγές αν χρειαστούν:

«Είδαμε τι έγινε στην Αυστραλία με πάρα πολλούς τενίστες να μην μπορούν να βγουν από το δωμάτιο τους για δύο εβδομάδες και αυτό σημαίνει ότι το τουρνουά που βλέπουμε δεν είναι κανονικό.

Πολλοί τενίστες αντιμετώπισαν θέματα τραυματισμού λόγω αυτής της κατάστασης, η οποία εδώ είναι καλύτερη από την Ευρώπη.

Η ATP μας έχει πει ότι μπορούμε να φέρουμε μόνο άλλα δύο άτομα μαζί μας στα τουρνουά. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει. Δεν είμαι ενάντια στην ιδέα να γίνει μια “φούσκα” στα πρότυπα του NBA, να διαλέξουμε ένα μέρος και να γίνουν εκεί όλα τα τουρνουά για μερικές εβδομάδες, τουλάχιστον τα κορυφαία.

Δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο. Πάντως, αυτό το θέμα πρέπει να συζητηθεί γιατί η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το πώς θα συνεχίσουμε.»